Hlavní obsah

Překvapení v biatlonové nominaci. Herrmannová-Wicková končí, šanci dostává dravé mládí

Dvě nové tváře figurují v německé nominaci pro závěrečný díl letošního ročníku Světového poháru v biatlonu, který od čtvrtka hostí norské Oslo. Dlouholetou oporu reprezentace Denise Herrmannovou-Wickovou, která po finále na Holmenkollenu ukončí kariéru, doprovodí mezi elitu premiérově i talentované závodnice, 18letá Selina Grotianová a o čtyři roky starší Lisa Maria Sparková.

Foto: ČTK/imago sportfotodienst/Harald Deubert

Selina Grotianová během závodu ve sprintu při IBU Cupu v Obertilliachu

Článek

Biatlonoví odborníci oběma předpovídají slibnou budoucnost a v Německu věří, že by jednou mohly navázat třeba právě na výkony Herrmannové, která se v úterý ve 34 letech rozhodla po skončení aktuální sezony odejít do sportovního důchodu.

Grotianová na sebe upozornila na právě skončeném juniorském MS v Kazachstánu, kde vybojovala celkem čtyři zlaté medaile. Sparková je rovněž juniorskou světovou šampionkou a letos ve švýcarském Lenzerheide přidala i titul z ME. Obě zatím sbíraly zkušenosti hlavně v seriálu IBU Cup.

„Chceme pokračovat v pozitivním trendu z Östersundu, kde se nám dařilo, abychom sezonu zakončili s dobrým pocitem a ve stejném rozpoložení mohli zahájit i novou přípravu," vyložil sportovní ředitel německého svazu Felix Bitterling zařazení obou debutantek, které podle něho budou moci okusit atmosféru Světového poháru „bez tlaku a velkého očekávání."

Stávající hlavní hvězda týmu Herrmannová-Wicková má v Oslu jasný cíl: sezonu by ráda zakončila ziskem malého křišťálového poháru za sprint, v němž zatím vévodí pořadí s 310 body před Italkou Dorotheou Wiererovou (296) a Elvirou Öbergovou ze Švédska (263). „Podpoříme Denise, jak jen to bude možné," slíbil Bitterling.

Reklama