Hlavní obsah

Průvan v nominaci. Tři německé biatlonové ikony se ve Světovém poháru nepředstaví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín/Praha

Hned tři z minulých let známá jména chybí v nominaci německého biatlonového týmu pro víkendové závody nového ročníku Světového poháru v Östersundu. Třicátnice Maren Hammerschmidtová (32), Karolin Horchlerová (35) a Franziska Hildebrandová (34) na úvod sezony musejí vzít zavděk pouze starty v nižším IBU Cupu, informuje portál sport.de.

Foto: Profimedia.cz

Na Denise Herrmannovou bude německý biatlon spoléhat i v letošní sezoně SP.

Článek

Silný kádr německých favoritů se bude nadále opírat o Denise Herrmannovou, Franzisku Preussovou, Vanessu Hinzovou či Benedikta Dolla a Erika Lessera. Poslední volná místa pro závody ve švédském zimním středisku získali Juliane Frühwirthová, Anna Weidelová, Philipp Horn a Justus Strelow.

„Cílem pro tuto sezonu je být trvale efektivní. Loni jsme měli několik dobrých výsledků, ale nikoli po celou dobu Světového poháru," vyložil Bernd Eisenbichler, sportovní ředitel Německého svazu biatlonu.

V Östersundu jsou první pohárové závody na programu 27. a 28. listopadu. České barvy budou hájit Markéta Davidová, Lucie Charvátová, Michal Krčmář, Jakub Štvrtecký, Mikuláš Karlík, Eva Puskarčíková, Jessica Jislová, Tereza Vinklárková, Vítězslav Hornig a Adam Václavík.

Reklama

Související témata: