Hlavní obsah

Ruská biatlonistka Uškinová bude závodit za Rumunsko

Ruský biatlon přijde o další závodnici. Natalja Uškinová, čerstvá mistryně země ve stíhacím závodě, chce od příští sezony startovat pod vlajkou Rumunska, píše ruský server sport.express. Čtyřiadvacetiletá závodnice si v srpnu loňského roku podala žádost na IBU a v listopadu už obdržela rumunské občanství.

Foto: Twitter @sportexpress

Ruská biatlonistka Natalja Uškinová bude od příští sezony reprezentovat Rumunsko.

Článek

„U nás se mnou nikdo na toto téma nehovořil, nikdo mě nepřemlouval, abych si to rozmyslela. A já už ani nechci a nemůžu. Už jsem v této věci podnikla rozhodující kroky, nelze to vzít zpět," řekla Uškinová novinářům s tím, že jejím hlavním cílem jsou olympijské hry v roce 2022 v Pekingu.

Ve čtvrtek vyhrála na ruském šampionátu v Chanty-Mansijsku stíhací závod, i s jednou chybou na střelnici byla v cíli o 8,6 sekundy dříve než Larisa Kuklinová. Třetí místo obsadila Uljana Kajševová, další členka elitního ruského výběru ve Světovém poháru. Ruská biatlonová jednička Světlana Mironovová skončila se sedmi trestnými koly až čtrnáctá.

Už v minulosti mohli Rusové litovat ztrát. Hned tři zlaté olympijské medaile vybojovala pro Slovensko Anastasia Kuzminová, rodačka z Ťumeně, která získala pas nové vlasti v roce 2008. Také slavná Darja Domračevová nejprve závodila za sbornou, až v roce 2005 debutovala v běloruském týmu, jehož barvy nyní hájí i v Rusku narozené sestry Jelena a Irina Kručinkinovy.

Reklama

Související témata: