Hlavní obsah

S tímhle vybavením těžko můžeme Norům konkurovat! rozčilovala se francouzská hvězda po dalším nezdaru na MS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začíná to být trochu „nuda,“ chtělo by se říct. Závody mužů na mistrovství světa v biatlonu jsou zcela v dominanci norského závodníka Johannese Thingnese Bö, který se nachází v životní formě a už nyní má na svém kontě čtyři zlaté medaile. Některým jeho konkurentům to pije krev. Francouz Quentin Fillon Maillet ve vytrvalostním závodě dojel na nepopulární čtvrté pozici, i když měl o jednu chybu méně než Bö. V cíli ho překonal ještě další Nor Laegreid a Švéd Samuelsson a olympijský vítěz z této disciplíny po závodě neskrýval značné rozhořčení.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Zklamaný Quentin Fillon Maillet v cíli sprintu na MS v Oberhofu.

Článek

Do poslední střelecké položky bojoval o medaili, chvilku se mohlo zdát, že i o tu nejcennější, než opět ukázal svou letošní dominanci Johannes Bö. Ale tlak francouzský biatlonista neustál a posledním výstřelem minul. Na lyžích také ztrácel, takže se nakonec musel spokojit s nepopulárním čtvrtým místem.

„K tomu čtvrtému místu asi nemám co říct. Štve mě to," řekl po závodě Fillon Maillet. „Ta poslední rána...a ty lyže. S tímhle Norům nemůžeme konkurovat," stěžoval si loňský držitel velkého křišťálového glóbu za celkový triumf ve SP. Poté dál pokračoval v hledání příčiny svého neúspěchu. „Dělal jsem maximum, ale tohle je to nejhorší místo," řekl třicetiletý biatlonista.

„Neměl jsem moc informací, jak jsem startoval hned vepředu, sníh byl pomalý a závod těžký," shrnul své trápení na trati. „Moc jsem tu medaili chtěl, ale už normálně je těžké Norům konkurovat, ale když mají i lepší vybavení, tak to je prostě hrozné," uzavřel opět s narážkou na podle něj špatně připravené lyže.

O medaili bude moct Francouz zabojovat opět v sobotu, kdy jsou na programu štafety mužů a žen. V neděli celý šampionát uzavřou závody s hromadným startem.

Reklama

Související témata:
Konkurence