Hlavní obsah

Sankce fungují! Ruská biatlonistka Rezcovová doma zažila šok

Ruští a běloruští biatlonisté přišli o závěr letošního ročníku Světového poháru, kvůli ruské vojenské agresi na Ukrajině, která probíhá i z území Běloruska, se navíc výkonný výbor mezinárodní biatlonové unie IBU rozhodl obě země ze svých řad vyloučit. Aktuálně největší hvězda ruského ženského biatlonu Kristina Rezcovová se nyní v interview rozhovořila o pocitech z nejisté sportovní budoucnosti i o tom, jak mezinárodní sankce vůči Rusku pociťuje v běžném životě.

Foto: Profimedia.cz

Ruská biatlonistka Kristina Rezcovová na domácím šampionátu v Tjumeni.

Článek

„Měli jsme schůzky s vedením našeho biatlonového svazu a olympijského výboru, ale příliš konkrétního (o dalším postupu po udělení trestu od IBU) jsme se nedozvěděli," uvedla stříbrná a bronzová olympijská medailistka ze štafet v Pekingu v rozhovoru pro ruský server championat.

Mezinárodní biatlonová unie bude rozhodnutí o vyřazení obou zemí znovu revidovat na zářijovém kongresu a Rezcovová přiznala, že má o svou další kariéru obavy. „Můžeme jen čekat, až nám řeknou, co můžeme dělat," prohlásila rezignovaně.

Pětadvacetiletá dcera olympijské vítězky Anfisy Rezcovové také přiblížila, jak na běžné občany v Rusku dopadají sankce mezinárodního společenství.

„Tak už třeba vím, že si v supermarketu nemůžu koupit víc než pět balení těstovin. Pro mne znamenají zdroj sacharidů i dalších živin a často jich kupujeme do zásoby větší množství, protože jsme během zimy většinou po závodech a doma zase tak často do obchodů nechodíme. Když nám teď řekli, že nám neprodají víc než pět balíčků, byl to pro mne docela šok," přiznala rodačka z Moskvy.

Reklama