Hlavní obsah

Biatlonová zastávka číslo čtyři. Vše o závodech Světového poháru v Oberhofu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hned v úvodu nového roku se biatlonisté vrátili do dějiště loňského světového šampionátu, německého Oberhofu. Už v pátek 5. ledna vypukly závody mužským sprintem, v neděli 7. ledna program této zastávky uzavřela štafeta žen. Kromě sprintů a štafet nechyběly ani stíhačky. Kompletní informační servis o světovém biatlonu sledujte na Sport.cz.

Foto: Petr Slavík/Český biatlon

Michal Krčmář při stíhačce na mistrovství světa v Oberhofu

Článek

V únoru minulého roku se zde konalo mistrovství světa, na které budou mít jen ty nejlepší vzpomínky Johannes Thingnes Boe a Hanna Oebergová. Norský závodník získal rekordních 5 zlatých medailí, které ještě doplnil o stříbro a bronz. Švédská biatlonistka vybojovala dvě zlata a také po jedné stříbrné a bronzové medaili.

Čeští závodníci si sice žádné cenné kovy nevyjeli, zapsali ale hned několik výsledků v elitní desítce. Dařilo se především Markétě Davidové, Tereze Voborníkové a Michalu Krčmářovi.

Program 4. dílu SP v Oberhofu

První německé závody letošního ročníku Světového poháru jsou rozprostřeny do tří dnů – od 5. do 7. ledna. Páteční dopoledne patřilo nejkratší mužské disciplíně, nejlepší z Čechů byl 35. Štvrtecký, zbylí čeští reprezentanti dojeli v páté desítce. O pár hodin později vyjely na trať také ženy, Češky nebodovaly, nejlépe dojela 41. Jislová.

Sobota se ponese ve znamení stíhacích závodů, krátce po poledni nejprve do stopy vyjedou muži, odpoledne se v kontaktním závodě utkají dámy. Nedělní program pak první biatlonovou zastávku v letošním roce uzavřel štafetami. České mužské kvarteto dojelo na šestém místě, stejné umístění pak zopakovaly i ženy.

Nominace českého týmu do Oberhofu

Markéta Davidová může mít z poslední zastávky loňského roku v Lenzerheide jistě radost, neboť se jí podařilo poprvé v sezoně podívat se do elitní desítky, když ve stíhačce dojela devátá. Stejné umístění zapsala o dva dny dříve ve sprintu také Tereza Voborníková a i nadále je nejlepší českou závodnicí dosavadního celkového pořadí. Naopak spokojená nemůže být Jessica Jislová, které se švýcarská zastávka příliš nepovedla. Lucie Charvátová na průlomový výsledek stále čeká. Tereza Vinklárková se přesunula do IBU Cupu a ženy budou závodit ve čtyřčlenném složení.

Michal Krčmář také navázal na zlepšené výsledky české reprezentace a v prvním závodě s hromadným startem v sezoně se díky 8. místu podíval do elitní desítky. Jakub Štvrtecký se ve sprintu poprvé v ročníku podíval v individuálním závodě do třicítky. Jonáš Mareček určitě pomýšlí na lepší výsledky a prozatím na povedený závod čeká. Adam Václavík s Mikulášem Karlíkem další závody odjedou v IBU Cupu. Naopak výše se pro závody v Oberhofu posouvá Vítězslav Hornig a po dlouhém zranění se na trať vrátí skokan loňské sezony Tomáš Mikyska.

Každého dílu SP se může za Českou republiku účastnit pět žen a pět mužů.

Kde sledovat SP v biatlonu?

Přímé přenosy jsou pro fanoušky biatlonu připraveny jako každý rok na sportovním kanálu České televize ČT Sport. Stejně tak je možné na ČT Sport všechny závody zhlédnout zpětně ze záznamu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.