Hlavní obsah

Skvělá Davidová ovládla Fourcadeův závod. S lahví šampaňského jí to ale moc nešlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká elitní biatlonistka Markéta Davidová má v letní biatlonové sezoně skvělou formu. Po dvou medailích z MS v Ruhpoldingu o víkendu triumfovala na skvěle obsazeném exhibičním závodě ve francouzském Annecy, který pořádala legenda tohoto sportu Martin Fourcade. Rodačka z Jablonce nad Nisou nezaujala jen skvělým výkonem, ale i soubojem se špuntem od šampaňského na stupních vítězů.

Foto: Petr Slavík/Český biatlon

Markéta Davidová si připsala další úspěch

Článek

Šampaňské není zrovna tradičním doplňkem při dekorování vítězů v biatlonových závodech a na 25leté české šampionce bylo znát, že tyhle zkušenosti jí chybí. Z dostupných záběrů je zřejmé, že při vítězném křepčení se jí odšpuntovat lahev nedařilo.

Nejistotě na podiu nicméně předcházel suverénní triumf v závodě s hromadným startem, v němž porazila o více než deset sekund druhou Ukrajinku Darju Blaškovou. O dalších 9 sekund zpět skončila třetí Italka Dorothea Wiererová. Až za nimi byly domácí Chloe Chevalierová a Norky Ingrid Landmark-Tandrevoldová a Marte Olsbu Röiselandová.

Davidová se dostala do čela až po poslední střelbě vestoje. Na její nástup nedokázala Ukrajinka zareagovat.

„Chtěla jsem jet za ní, protože foukal vítr a bylo tak snazší jet v závěsu. Pak jsem ji ale předjela a útočila na vítězství. Ale bylo to hodně těžké. Celou dobu musíte dřít, protože je to celé na rovině. Už jsem se nemohla dočkat, až budu v cíli," přiznala česká reprezentantka pro server biathlonworld.

Netypickou akci si podle svých slov náramně užila. „Tyhle exhibiční závody jsem nikdy neměla moc ráda. Ale tohle místo u jezera se skvělými fanoušky můj názor změnilo. Moc se mi tu líbilo, bylo to velmi speciální," pochvalovala si závod.

Martin Fourcade Nordic Festival
Závod s hromadným startem
1. Davidová (ČR) 23:13,1 (0+0+0+0)
2. Blašková (Ukr.) +10,5 (0+0+0+0)
3. Wiererová (It.) +19,8 (0+0+0+1)
4. Chevalierová (Fr.) +29,7 (0+0+1+0)
5. Landmark-Tandrevoldová (Nor.) +49,4 (0+0+0+0)
6. Olsbu Roiselandová (Nor.) +52,5 (0+0+0+0)

Reklama

Související témata: