Hlavní obsah

Slzy a dojetí loučící se biatlonové královny. V cíli na ni čekalo originální překvapení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konec biatlonové sezony se nesl v duchu loučení velkých osobností z řad ženského startovního pole. Mezi všemi šampionkami, které v neděli na Holmenkollenu jely poslední závod kariéry, vyčnívala domácí super hvězda Marte Olsbuová Röiselandová, pro niž bylo v cíli nachystáno překvapení.

Biatlonistka Marte Olsbuová Röiselandová se loučila s kariérou se slzami v očích.

Článek

Trojnásobná olympijská vítězka a třináctinásobná mistryně světa zvládla emotivní derniéru pod dohledem krále Haralda V. ve velkém stylu. Ve vytrvalostním závodě ustála i tlak při poslední střelbě a dojela si pro druhé místo za Švédkou Hannou Öbergovou.

Na 32letou závodnici z Frolandu čekali v cíli týmové kolegyně a rodinní příslušníci ve speciálních tričkách, na nichž byly vyobrazeny norská královna Sonja a korunní princezna Mette-Marit a místo jejich hlav na nich byly portréty Röiselandové a její dlouholeté reprezentační parťačky Tiril Eckhoffové, která rovněž oznámila konec kariéry, poté co kvůli vleklým zdravotním problémům do této sezony vůbec nenastoupila.

„Měly jsme v týmu dvě královny, které teď končí. Dovolily jsme si vypůjčit obrázky z norského královského domu. Myslíme si, že si to zaslouží," vysvětlovala pro NRK nástupnice obou fenomenálních biatlonistek Ingrid Landmark Tandrevoldová, která celou akci vymyslela.

Ve speciálním tričku čekal v cíli i biatlonistčin trenér a manžel Sverre Olsbu Röiseland. A také dojatí rodiče Kjetil Björn a Helga Olsbuovi.

„Strašně jsem se dnes chtěla rozloučit dobrým výsledkem a těší mě, že se mi to podařilo. Teď mě tu zdravily týmové kolegyně v těch bláznivých tričkách...Tohle mi bude hodně chybět," dělila se o své dojmy v televizi TV2.

Když se jí následně reportér NRK zeptal, jak se cítí před večerní rozlučkovou party, v jejích očích se leskly slzy. „Je to dojemné a divné. Ani jsem si nemyslela, že mě to takhle zasáhne. Bude to ale speciální celé to zakončit s touhle skvělou partou. Bude to určitě hezké a moc se na to těším," dodala.

V televizním přenosu smekl před loučící se šampionkou i bývalý norský biatlonový velikán Ole Einar Björndalen.

„Marte je jedinečná. Bude nám chybět jako osobnost i jako sportovkyně. Budeme postrádat její pozitivní energii. Udělala pro norský biatlon obrovskou práci. Všichni ji mají rádi. Bude zvláštní začínat příští sezonu bez Marte a Tiril," uvedl Björndalen.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články