Hlavní obsah

Švédská biatlonistka pobouřila fanoušky. Kontroverzní fotku ale stáhnout nechce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přípravy na blížící se start biatlonové sezony vrcholí, ale i v době ladění formy si hvězdy tohoto sportu najdou prostor pro relaxaci u volnočasových aktivit. Také olympijská šampionka Elvira Öbergová se podělila o radost ze svého mimosportovního koníčku, leč zveřejněnou fotkou část svých fanoušků pořádně naštvala.

Foto: Profimedia.cz

Švédská biatlonistka Elvira Öbergová

Článek

Ve Švédku začne závodní část sezony na sněhu příští víkend tradičně v Idre, kde se reprezentanti společně připravují. Trenéři ale dali svým svěřencům a svěřenkyním také prostor pro aktivní odpočinek, který využila mladší ze slavné sesterské dvojice dost originálním způsobem.

24letá Elvira Öbergová vyrazila do hor na lov se svým otcem Tomasem. A jejich výprava byla evidentně úspěšná. Biatlonistka se nechala vyfotit v triumfální póze s puškou v jedné ruce a mrtvým ptákem ve druhé. Což ovšem někteří její příznivci nesli dost nelibě a v příspěvcích jí to také dávají najevo.

„Věděla jsem, že ta fotka nejspíš vzbudí různé reakce,“ připustila závodnice v rozhovoru pro list Expressen.

„Ne každý totiž rozumí téhle kultuře, lov a outdoorové aktivity jsou zkrátka některým lidem cizí. Takže jsem trochu byla připravená na to, že nepřijdou jen pozitivní ohlasy,“ pokračovala rodačka z Kiruny.

Na výčitky fanoušků na svém instagramovém profilu ohledně zbytečně usmrceného živého tvora pro zábavu se rozhodla nereagovat.

„Vnímám Instagram jako fórum, kde mohu ukázat, co dělám a co mám ráda. A jestli jsem byla překvapena reakcemi? Ne, a ani tu fotku nehodlám kvůli tomu odstranit,“ trvala si na svém.

Nicméně nakonec přece jen částečně zasáhla. „Musela jsem některé komentáře smazat, protože mám za ně také nějakou zodpovědnost,“ vysvětlila.

Podobný hněv za obdobný čin sklidil dříve třeba i kapitán české daviscupové reprezentace Jaroslav Navrátil, jenž přiznal, že po postupu do finále Davisova poháru přes Argentinu bude relaxovat na posedu, kde chtěl trefit trofejní kousek.

„Dám si nějakou skleničku a ve čtvrtek jedu za kamarády na Slovensko. Udělal jsem si lovecký lístek, zbrojní pas a mám slíbeno, že si trefím nějakého paroháče,“ svěřoval se před deseti roky novinářům.

Související témata: