Hlavní obsah

Tohle je síla. Dobře, že to sdílíš! Biatlonová královna se ostře vyjádřila k válce na Ukrajině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Silné emoce vyvolalo ve sportovním světě vyjádření ukrajinského biatlonisty Dmytra Pidručného, který reagoval na rozhovor bývalého kolegy Simona Fourcardea. Francouz se ohradil proti vyloučení ruských a běloruských sportovců v důsledku invaze jejich armád na Ukrajinu. K tématu mají ale co říct i další.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tiril Eckhoffová podpořila svého ukrajinského kolegu Dmytra Pidručného.

Článek

„Martine a Simone Fourcadové, jděte do prde*e. Doufám, že vaše děti nikdy nebudou cítit bolest, jakou nyní cítí ukrajinské děti. Děti, které musely opustit své domovy, které slyší zvuky sirén a explozí a které viděly, jak znásilňují jejich matky a zabíjejí příbuzné," napsal mimo jiné ve svém obsáhlém příspěvku na Instagramu Pidručnyj, který od začátku války slouží u národní gardy v rodném Ternopilu.

Později se proti jeho slovům ohradil Martin Fourcade s tím, že s prohlášením svého bratra Simona nemá nic společného, že on žádné rozhovory na toto téma neposkytoval.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Dmytro Pidruchnyi (@dmytro.pidruchnyi)

Ukrajincův post ale velmi zasáhl dvojnásobnou olympijskou šampionku a desetinásobnou mistryni světa v biatlonu Tiril Eckhoffovou.

„Tohle je nejsilnější instagramový post, jaký jsem kdy viděla," napsala norská legenda.

„Dmytro, je velmi důležité, že tohle sdílíš. Je neskutečné, že se něco takového děje a lidé umírají v téhle zkur*ené válce," posteskla si Eckhoffová nad brutálním vražděním, které se v režii ruské armády na Ukrajině odehrává.

Pidručného příspěvek „lajkovala" třeba i německá biatlonistka Maren Hammerschmidtová.

Reklama

Související témata: