Hlavní obsah

Tohle už je přes čáru, říká švédská biatlonová hvězda k válce s norským týmem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závodníci i fanoušci už netrpělivě vyhlížejí biatlonové mistrovství světa, které příští středu odstartuje v německém Oberhofu. Pozornost se bude upínat mimo jiné i na souboje mezi dvěma velmocemi – Švédskem a Norskem, a to nejen v mužské kategorii, které v letošní sezoně doposud dominuje Nor Johannes Thingnes Bö. Boje však tyto země nesvádí jen na trati, ale i mimo ni. „Malou válku“ mezi sebou totiž vedou servisní týmy obou táborů.

Foto: Archiv Sebastiana Samuelssona

Švédský biatlonista Sebastian Samuelsson.

Článek

Mužské části startovního pole Norové v letošní sezoně jednoznačně dominují. J. T. Bö si doposud připsal jedenáct individuálních triumfů, které doplnil čtyřmi vítězstvími ve štafetě. Švédští biatlonisté své úspěšnější kolegy často marně nahání. Jejich soupeření na trati inspirovalo i servisáky obou týmů, kteří mezi sebou rozpoutali menší válku.

„Už je toho moc. Tohle už není v pohodě. Překročili hranici," řekl Švéd Sebastian Samuelsson norské televizi NRK. Ale pozor. I když se může zdát, že konflikt je vážný, opak je pravdou. Celá „válka" probíhá v přátelském duchu a jde spíše o popichování.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Waxmafia (@waxmafia.biathlon)

A navrch má stejně jako při závodech servisní tým Norska v čele s Tobiasem Dahlem Fenrem. Fanoušci jeho vtípky můžou sledovat na speciálním instagramovém profilu norských servisáků. Švédové na jejich legrácky, jako například na „mytí" kamionu šampaňským, reagují spíše v soukromí než na internetu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Waxmafia (@waxmafia.biathlon)

Jindy třeba na společné večeři Norové Švédům servírují minerální vodu, zatímco oni sami si dopřávají skleničku bublinek. „Myslím, že na nás trochu žárlí, hlavně na ten přívěs. A taky bych řekl, že se trochu nudí," řekl švédský šéf David Larsson. Švédové před sezonou všechny ohromili svým obrovským servisním vozem za miliony eur, který nemají pomalu ani kde zaparkovat.

Samotní norští závodníci se do žádných legrácek nezapojují, protože si jsou vědomi, že forma nemusí vydržet věčně a příště by terčem posměšků mohli být oni sami.

Reklama

Související témata: