Hlavní obsah

Tvrdý trest! Biatlonová reprezentace je bez šéftrenéra. Pyká za porušení pravidel

Kontiolahti/Praha

Do nepříjemné situace se dostali biatlonisté Bulharska, kteří přišli až do konce ledna o šéftrenéra Alexandra Kasperoviče. Kouč totiž během Světového poháru v Kontiolahti porušil bezpečnostní pravidla Mezinárodní biatlonové unie IBU, za což teď vyfasoval tvrdý trest.

Foto: Sport.cz

Šéftrenér biatlonové reprezentace Bulharska Alexandr Kasperovič.

Článek

Čím se provinil? Bezpečnostní kamery kontroverzního trenéra zachytily, jak vchází bez roušky do pokojů izolovaných svěřenců Desislavy Stojanovové a Dimitara Gerdžikova, čímž pochopitelně hrubě porušil přísná opatření.

Situaci zaznamenaly i finské státní orgány a žádaly uvalení karantény i na Kasperoviče. Zareagovala také IBU, která kouče vyloučila do konce ledna ze všech závodů a bulharskému svazu navíc udělila pokutu pěti tisíc eur.

Nicméně Bulhaři se proti verdiktu odvolají, protože je podle nich příliš přísný a navíc nezákonný. Hájí se také tím, že všichni jejich sportovci v následných testech na covid měli výsledky negativní.

Kasperovič není zrovna znám jako velký ctitel pravidel. Ta porušil třeba během posledního MS v Anterselvě, kde se dostal do areálu na cizí akreditaci, aby mohl být co nejblíže svému tehdejšímu svěřenci Alexandru Loginovovi.

Právě u ruské reprezentace, od níž letos přešel k bulharskému týmu, zaznamenal kouč největší úspěchy. Nutno ale také dodat, že Loginova vedl v době, kdy měl hvězdný Rus dopingový skandál s užíváním EPO.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama