Hlavní obsah

Z biatlonového výsluní na dno. Jsem v depresích, možná to zabalím, přiznává šampion

Stále mu ještě patří druhé místo v průběžném pořadí biatlonového Světového poháru, který ještě před týdnem vedl. Stačil ale jeden závod a pohoda trojnásobného mistra světa Emiliena Jacquelina je rázem pryč. „Jsem v depresích,” přiznává elitní francouzský reprezentant.

Foto: Instagram Emiliena Jacquelina

Francouz Emilien Jacquelin mrozjel sezonu skvěle, jenže aktuálně je jeho závodní pohoda pryč.

Článek

Jeho trable v jinak velmi vydařené sezoně začaly v nedělní stíhačce v Oberhofu, kde odstartoval z druhé příčky, ale kvůli čtyřem chybám na střelnici se propadl na sedmnáctou pozici.

A ve čtvrtečním sprintu v Ruhpoldingu bylo ještě hůř. Tentokrát nasbíral čtyři střelecké chyby jen ze dvou položek a na své poměry zažil nevídaný propadák, protože celkově obsadil až 53. místo.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Emilien Jacquelin (@emilienjck)

Vývoj jeho formy pro něj směrem k olympiádě nevěstí nic dobrého. „Vůbec nevím, co se stalo, mentálně se vůbec necítím dobře. Jsem v depresích," přiznal v rozhovoru pro švédskou televizi SVT.

„Je pro mě velmi těžké udržet klid a soustředit se na střelbu," pokračoval s tím, že psychiku mu rozhodil již zmíněný nedělní závod v Oberhofu.

„Po té stíhačce z minulého týdne jsem byl fakt dole. Jsem člověk, který nemá zrovna moc sebevědomí, takže když se věci nevyvíjejí dobře, je pro mě těžké to přejít, jako by se nic nestalo. Potřebuji čas, abych se vrátil silnější," svěřil se.

Kvůli nastalé situaci možná rodák z Grenoblu udělá změny ve svém závodním programu.

„Plánoval jsem absolvovat všechny závody. Ale s touhle formou... Při střelbě se necítím dobře. Možná se rozhodnu odjet domů a před olympiádou trochu zvolnit. Ještě to probereme s koučem. Momentálně jsem ale sám se sebou dost nespokojený," dodal Jacquelin.

Reklama

Související témata: