Hlavní obsah

Bývalý hvězdný krasobruslař Kostomarov přišel o nohy, ale vyhrál boj o život. Fandům se ozval na sítích

Bývalý olympijský vítěz v krasobruslení Roman Kostomarov přišel kvůli vážným zdravotním problémům o obě nohy, ale vyhrál boj o život. Dvojnásobný mistr světa a trojnásobný mistr Evropy v tanečních párech z let 2004–2006 se tento týden poprvé ozval svým fanouškům na sociálních sítích a přiznal, že má před sebou ještě dlouhou cestu.

Foto: Profimedia.cz

Ruský krasobruslař Roman Kostomarov a ukrajinská popová zpěvačka Regina Todorenková na snímku z roku 2021 v "Době ledové", bruslařské galashow v režii Ilji Averbucha v Moskvě.

Článek

"Děkuji všem, kteří si o mě dělali starost, modlili se za mě a věřili, že se dostanu z této nejtěžší situace, kterou přede mě život postavil," uvedl šestačtyřicetiletý Kostomarov na instagramu ke své fotografii v mikině s nasazenou kapucí.

Krasobruslař, jenž vyhrál na olympijských hrách v Turíně 2006 soutěž tanečních párů společně s Taťjanou Navkovou, byl kvůli bolesti na hrudi a celkové slabosti hospitalizován v polovině ledna. Kostomarova postihla těžká infekce plic, k níž se přidaly mrtvice, krvácení do mozku a porucha krevního oběhu. Vedle obou nohou museli lékaři moskevskému rodákovi amputovat také dva prsty na levé ruce.

"Je přede mnou ještě spousta tvrdé práce a těžkostí, ale doufám, že se se vším vyrovnám díky pomoci rodiny, přátel a lékařů, kteří mě vrátili z onoho světa a doteď se mnou pracují," napsal Kostomarov. Podle ruských médií ještě nejsou všechny jeho rány zahojeny, a i když už má připraveny speciální protézy, nemůže je zatím nasazovat.

Kostomarovův případ je v Rusku vzhledem k tamní popularitě krasobruslení mimořádně sledovaný. Jeho manželkou je navíc jiná bývalá špičková závodnice Oksana Domninová a jeho někdejší taneční partnerka Navková je vdaná za mluvčího Kremlu Dmitrije Peskova.

Reklama

Související témata: