Hlavní obsah

Krvácení do mozku. Stav olympijského vítěze Kostomarova je kritický

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdravotní stav někdejšího olympijského vítěze v krasobruslení Romana Kostomarova je kritický. Po amputaci jedné nohy a části druhé se navíc k vážnému případu zápalu plic přidalo ještě krvácení do mozku. Napsala to ruská agentura RIA Novosti s odvoláním na zdroj obeznámený s tragickým případem.

Foto: Profimedia.cz

Ruský pár Roman Kostomarov a Taťjana Navková na krasobruslařské Grand Prix v Tokiu.

Článek

Šestačtyřicetiletý Kostomarov, jenž vyhrál na olympijských hrách v Turíně 2006 soutěž tanečních párů společně s Taťjanou Navkovou, byl kvůli bolesti na hrudi a celkové slabosti minulý měsíc hospitalizován. Závodníkův otec potvrdil serveru Sports.ru, že v lednu jeho syn prodělal koronavirus. Lékaři u Kostomarova diagnostikovali sepsi a pneumonii a umístili ho na jednotku intenzivní péče, kde ho připojili na plicní ventilátor.

Později mu amputovali jedno chodidlo kompletně a u druhého přišel o část paty a prsty. Kvůli potížím s krevním oběhem souhlasil také s amputací prstů na rukou. V mozku se nyní navíc vytvořil hematom a lékaři se obávají, že v tuto chvíli je pacientův stav tak vážný, že by další operaci v narkóze pravděpodobně nepřežil.

Společně s Navkovou, současnou manželkou mluvčího Kremlu Dmitrije Peskova, se Kostomarov stal v letech 2004-06 dvakrát mistrem světa a třikrát mistrem Evropy.

Reklama

Související témata: