Hlavní obsah

Tragédie olympijského šampiona pokračuje. Další amputace. A nejspíš bude ještě hůř

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vážné problémy ruského olympijského šampiona Romana Kostomarova neberou konce. Podle tamních médií krasobruslař podstoupil další amputace a bohužel je pravděpodobné, že se s podobnými zákroky na jeho těle bude pokračovat.

Foto: Profimedia.cz

Ruští krasobruslaři Roman Kostomarov a Oksana Domninovová.

Článek

Podle serveru MatčTV musel na konci minulého týdne Kostomarov absolvovat amputaci prstů na levé ruce. Už dříve mu byla kvůli potížím s krevním oběhem kompletně amputováno chodidlo na jedné noze a u druhého přišel o část paty a o prsty. A následně i o pravou ruku. To ale nebylo ještě vše.

„Amputace prstů na levé ruce byla nezbytná, protože začaly černat, což značilo, že proces gangrény v ruce začal. V takové případě rozhoduje každá minuta a hodina, protože ten proces je konstantní. Proč se to děje? Každý lékař vám odpoví, že ledviny nepracují správně, kyslík se nedostává do cév. A tak dále," cituje server svůj zdroj z nemocnice, kde je bývalý slavný krasobruslař hospitalizován.

„Pokud bude tento proces pokračovat, bude nutné pacienta připravit na amputaci celé levé ruky. K tomu může dojít každou chvíli," uvádí dále.

Šestačtyřicetiletý Kostomarov, jenž vyhrál na olympijských hrách v Turíně 2006 soutěž tanečních párů společně s Taťjanou Navkovou, byl 10. ledna kvůli bolesti na hrudi a celkové slabosti hospitalizován.

Došlo k tomu po krasobruslařském představení pod širým nebem Čaroděj ze země Oz. Během něj však klesla venkovní teplota až k mínus 30 stupňům. Po představení se začal Kostomarovovův život obracet vzhůru nohama a proměnil se v hotové peklo.

Lékaři u něho diagnostikovali sepsi a pneumonii a umístili ho na jednotku intenzivní péče, kde ho připojili na plicní ventilátor a provedli několik procedur na čištění krve.

Bývalý sportovec mimo jiné následně prodělal dvakrát mozkovou mrtvici, selhala mu plíce a kvůli krvácení do mozku ho lékaři uvedli do umělého spánku. Z něho ho začali na začátku března probouzet.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.