Hlavní obsah

Dvojnásobná medailistka z MS Mijaharaová ukončila krasobruslařskou kariéru

Dvojnásobná medailistka z mistrovství světa v krasobruslení Satoko Mijaharaová ukončila ve 24 letech kariéru. Své rozhodnutí oznámila na sociálních sítích. V nedávno skončené sezoně se po pátém místě na národním šampionátu nedostala do japonské reprezentace, takže nestartovala na vrcholných akcích včetně zimních olympijských her v Pekingu.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

Jejím největším úspěchem na MS bylo stříbro v roce 2015, o tři roky později získala bronz. Závodila na olympijských hrách v Pchjongčchangu 2018, kde obsadila čtvrtou příčku. V poslední době se jí ale tolik nedařilo. Na loňském mistrovství světa skončila až devatenáctá a v minulé sezoně se v silné japonské konkurenci neprosadila, na domácím šampionátu obsadila pátou příčku.

"Od toho šampionátu jsem hodně přemýšlela o své kariéře," prozradila. Do krasobruslení v olympijské sezoně investovala veškeré fyzické i psychické síly. Nakonec se rozhodla, že už závodit nechce. "Ničeho nelituji a mám spoustu snů do budoucna," řekla čtyřnásobná japonská šampionka z let 2014 až 2017. "Mým hlavním cílem bylo ukázat v soutěžích svůj vlastní bruslařský styl a mít výsledky. To mi přinášelo neuvěřitelné uspokojení," svěřila se při loučení.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

Hokej

Kanada - USA 6:4

Kanada ve finále mistrovství světa hokejistů do 18 let zdolala Spojené státy
NačítámNačíst další články