Hlavní obsah

Už je to tady?! Další ruská olympijská šampionka uvažuje o konci kariéry hned po zisku zlata

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to zhruba měsíc a půl, co teprve sedmnáctiletá ruská krasobruslařka Anna Ščerbakovová získala zlato na olympijských hrách v Pekingu. Svěřenkyně despotické trenérky Eteri Tutberidzeové po triumfu na Channel One Cupu vyjádřila nejistotu ohledně své budoucnosti. Nebylo by to poprvé, kdy by se některá ze šampionek pod vedením „trenérského monstra“ rozhodla skončit ihned po velkém vítězství. Ščerbakovová však zatím úplný konec nepotvrdila.

Foto: @DYDHLE, Twitter

Krasobruslařka Anna Ščerbakovová.

Článek

Krasobruslařská sezona skončila, většina světa za ní udělala tečku na světovém šampionátu, ruští a běloruští sportovci, kteří z něj byli vyloučeni si uspořádali akci vlastní. Svůj tým k vítězství dovedla čerstvě plnoletá olympijská šampionka Ščerbakovová, která se po skončení akce vyjádřila ke své budoucnosti.

„Teď si chci hlavně odpočinout, co bude dál nevím," řekla Ruska. „Musím se na tu situaci podívat. Tahle sezona byla pro mě úspěšná, ale zároveň obtížná pro nás všechny," pokračovala s tím, že teď určitě potřebuje přestávku a pak se definitivně rozhodne, zda bude v kariéře pokračovat, nebo ne.

Na otázku, zda její rozhodnutí může ovlivnit pokračující zákaz ruských sportovců na mezinárodních soutěžích, odpověděla jasně: Pravděpodobně ano. Pokud by tedy zákaz pokračoval, její kariéra by zřejmě skončila. Vzápětí však pro agenturu TASS uvedla, že jakékoli spekulace o jejím odchodu do sportovního důchodu jsou zatím předčasné. „Pokračuji v bruslení, stále mám stejné cíle, takže chci trénovat, předvádět se a ukazovat své maximum na každé soutěži. Protože mě to nabíjí," řekla krasobruslařka.

Nebyla by však první svěřenkyní kontroverzní despotické trenérky Tutberidzeové, která by se rozhodla skončit krátce po svém triumfu na olympiádě v tak mladém věku. Po olympijských hrách v Pchjongčchangu se rozhodla ukončit kariéru sedmnáctiletá Alina Zagitovová.

Tutberidzeová je kritizována zejména v souvislosti s dopingovým skandálem Kamily Valijevové, ale už dříve se objevily informace o tom, že své svěřence trápí dehydratací a hladověním a nepřizpůsobuje tréninky momentálním zraněním. Kvůli tomu v mladém věku skončili i krasobruslaři Daniil Samsonov a Adian Pitkejev.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

Hokej

Kanada - USA 6:4

Kanada ve finále mistrovství světa hokejistů do 18 let zdolala Spojené státy
NačítámNačíst další články