Hlavní obsah

Olympijský šampion Chen je "nejužitečnějším krasobruslařem" minulého roku

Olympijský vítěz Nathan Chen je "nejužitečnějším krasobruslařem" minulého roku, který ozdobil jednoznačným triumfem na hrách v Pekingu. Mezinárodní bruslařská federace (ISU) v neděli vyhlásila i laureáty v dalších sedmi kategoriích. Cenu za celoživotní přínos obdržela olympijská vítězka ze Sarajeva 1984 a Calgary 1988 Katarina Wittová.

Foto: Evelyn Hockstein, Reuters

Krasobruslař Nathan Chen v Bílém domě.

Článek

Trojnásobný mistr světa Chen vyhrál olympijské hry s více než dvacetibodovým náskokem. Američan jako první krasobruslař skočil ve volné jízdě pět čtverných skoků a stále drží historická maxima v krátkém programu i volné jízdě.

Jiní olympijští šampioni Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron dostali cenu za nejzábavnější program. ISU vyzdvihla jejich rytmický tanec z olympijské sezony a udělila jim toto ocenění už podruhé, dostali ho také v roce 2020. Nejlepší kostým měli Američané Madison Chocková a Evan Bates při volném tanci s příběhem kosmonauta a vetřelce.

Nejlepším nováčkem se stala jiná Američanka Isabeau Levitová. Na titul juniorské mistryně světa z roku 2022 navázala v první seniorské sezoně stříbrem ve finále Grand Prix. Zvláštní ocenění získal její krajan Ilia Malinin, jenž jako první krasobruslař v historii skočil čtverný axel. Nejlepším trenérem je Kanaďan Patrice Lauzon, jeho krajanka Shae-Lynn Bourneová dostala ocenění za choreografii.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články