Hlavní obsah

Strach o krasobruslařku. Místo útoku na zlato skončila na nosítkách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Publikum v hale ve francouzském Montpellier na moment ztichlo, při volných jízdách sportovních dvojic sledovalo na krasobruslení velmi nezvyklé obrázky. Na ledě se objevila nosítka, na nichž opouštěla led Američanka Ashley Cainová-Gribbleová, která pak zamířila do nemocnice.

Foto: Juan Medina, Reuters

Ashley Cain-Gribbleová v péči zdravotníků.

Článek

Šestadvacetiletá rodačka z Texasu útočila se svým partnerem Timothym LeDucem na životní úspěch. Na šampionátu, kde absentují ruské i čínské páry, jim po krátkém programu patřilo druhé místo a mohli útočit na zlato.

Jenže Cainová-Gribbleová nebyla od začátku volné jízdy ve své kůži. Kazila skoky a padala, až přišel nejtvrdší karambol při sólovém trojitém salchowu po zhruba minutě a půl jízdy. Po pádu z výšky se patrně udeřila bradou o led a nezvedala se.

Foto: Juan Medina, Reuters

Ošklivý pád Ashley Cainové-Gribbleové při mistrovství světa.

Hudba hrála dál, partner se jí snažil pomoc na nohy, ale i z krátkého záběru kamer do tváře Američanky bylo vidět, že není schopná dál pokračovat. Strach o její zdraví byl patrný i z výrazu trenérky.

Za potlesku diváků pak Cainová-Gribbleová opustila led v sedě na pojízdných nosítkách, držela se za hlavu a zamířila na další ošetření. Pak byla převezena na pozorování do místní nemocnice. Zlato získali další Američané Alexa Knierimová a Brandon Frazier.

„Je vidět, jak nebezpečné krasobruslení může být. I když jste připraveni, tohle se může stát," litovala Knierimová svoji krajanku.

Reklama