Hlavní obsah

Tanečníci Taschlerovi jsou při debutu v Grand Prix pátí po rytmickém tanci

Taneční pár Natálie a Filip Taschlerovi je při své premiéře v seniorské krasobruslařské Grand Prix pátý po rytmickém tanci. Do soutěže v Sheffieldu vstoupili nejlépe favorizovaní Italové Charlene Guignardová a Marco Fabbri, bronzoví medailisté z letošního mistrovství Evropy.

Foto: Luca Tonegutti

Natálie a Filip Taschlerovi (ilustrační foto)

Článek

Čeští sourozenci získali 74,09 bodu, což bylo o 1,32 bodu méně než při osobním rekordu, který si vytvořili v září na Lombardia Trophy. Od čtvrtých Američanů Christiny Carreiraové a Anthonyho Ponomarenka je dělí necelý bod, na medaili ztrácejí před nedělními volnými tanci rovných sedm bodů.

Kategorii mužů na britské Grand Prix vyhrál úřadující vicemistr Evropy Daniel Grassl. Italského krasobruslaře vynesla ze druhého místa do čela nejlepší volná jízda večera a velké zaváhání lídra po krátkém programu Romana Sadovského, který se po třech pádech ve volné jízdě propadl na šesté místo.

Ve sportovních dvojicích potvrdili roli favoritů světoví šampioni Alexa Knierimová a Brandon Frazier. Po úspěchu na Americké brusli vyhráli zkušení Američané i svůj druhý závod a zajistili si účast v prosincovém finále.

V neděli vedle soutěže tanečních párů vyvrcholí v Sheffieldu také závod žen, v jehož čele je po krátkém programu Japonka Mai Miharaová.

Závod seriálu Grand Prix v krasobruslení v Sheffieldu (Británie):
Muži:
1. Grassl (It.) 264,35
2. Vasiljevs (Lot.) 254,56
3. Sato (Jap.) 249,03
Sportovní dvojice:
1. Knierimová, Frazier (USA) 205,85
2. Contiová, Macii (It.) 184,19
3. Roscherová, Schuster (Něm.) 167,37
Ženy - po krátkém programu:
1. Miharaová (Jap.) 72,23
2. Levitová (USA) 72,06
3. Gubanovová (Gruz.) 66,82
Taneční páry - po rytmické tanci:
1. Guignardová, Fabbri (It.) 86,30
2. Fearová, Gibson (Brit.) 85,37
3. Lajoieová, Lagha (Kan.) 81,09
...5. Taschlerová, Taschler (ČR) 74,09.

Reklama

Související témata: