Hlavní obsah

Trénink na mistrovství světa? Také s páskou nataženou přes led

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen hokejisté si při přesunech mezi evropskými a zámořskými stadiony zvykají na odlišné rozměry kluziště. Do menších prostorů musejí vtěsnat své programy i čeští krasobruslaři, které tento týden čeká světový šampionát v Montrealu. Zastoupení budou mít ve všech kategoriích, nejpočetnější a papírově nejsilnější mezi tanečními páry.

Foto: Profimedia.cz

Kateřina a Daniel Mrázkovi v dějišti mistrovství světa v Montrealu

Článek

Než se sourozenecké páry Natálie a Filip Taschlerovi a Kateřina a Daniel Mrázkovi na své základně v italské Egně vydaly na led, přinesl si jejich kouč Matteo Zanni pásku.

„Vyznačil s ní zámořské rozměry kluziště a jezdili jsme programy na takto upravené ploše. A od prvního tréninku tady cítíme, že nám změna rozměrů nepůsobí takové komplikace,“ pochvaluje si v Kanadě Daniel Mrázek. Se svou sestrou je úřadujícím juniorským mistrem světa, na seniorském světovém šampionátu si odbydou premiéru.

Taschlerovi absolvují už čtvrtý start na MS a jejich výsledky mají na kategorii tanečních párů až nezvyklý progres: 22. místo, třinácté a vloni už osmé. Po partnerových trablech s únavovou zlomeninou obratle v úvodu sezony už po sedmé příčce na mistrovství Evropy zvládli přípravu bez komplikací.

„Měli jsme víc času na kondiční tréninky, takže si myslíme, že jsme dobře připraveni. Často jsme také zajížděli oba programy vcelku a dolaďovali detaily,“ líčila Natálie Taschlerová.

Devátým místem a volnou jízdou se čtyřmi skoky se v lednu na mistrovství Evropy blýskl Georgii Reshtenko, který se změnou rozměrů kluziště problémy neměl, většinu času se připravoval pod vedením Michala Březiny v USA.

Program mistrovství světa (v SEČ)
Středa: 17:00 krátký program sportovních dvojic, 22:00 krátký program žen
Čtvrtek: 16:10 krátký program mužů, 23:10 volné jízdy sportovních dvojic
Pátek: 16:20 rytmické tance, 23:00 volné jízdy žen
Sobota: 18:30 volné tance, 23:00 volné jízdy mužů

„Na deset dní mě vyřadil z tréninku zánět šlach, ale přesto myslím, že jsem připraven ještě lépe než před Evropou,“ věří rodák z Petrohradu.

Jako první z českých reprezentantů se představí původem italská sportovní dvojice Federica Simioliová a Alessandro Zarbo, která většinu sezony pro zranění vynechala. V ženské kategorii čeká jubilejní, desátý světový šampionát Elišku Březinovou, která si start na ME letos nevyjela.

Reklama