Hlavní obsah

Adamczyková byla v Gudauri pátá, poprvé chyběla na stupních

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Snowboardcrossařka Eva Adamczyková skončila pátá v závodě Světového poháru v gruzínském Gudauri. Po dvou medailových úspěších poprvé v sezoně nepostoupila do velkého finále, ale pak byla nejrychlejší v tom malém. Zvítězila Britka Charlotte Bankesová.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Snowboardcrossařka Eva Adamczyková

Článek

Dvojnásobná mistryně světa Adamczyková vyhrála čtvrtfinálovou jízdu. Se štěstím se vyhnula karambolu, když těsně za ní spadly Francouzka Manon Petit Lenoirová a Švýcarka Sina Sigenthalerová, a pak předjela Leu Castovou z Francie.

Těsný souboj v semifinále už jí postup nepřinesl. Cílem projela třetí za vedoucí ženou Světového poháru, Francouzkou Chloé Trespeuchovou a Australankou Belle Brockhoffovou. Olympijská vítězka ze Soči tak nemohla navázat na triumf ze Svatého Mořice a druhou příčku ze sobotního závodu v Gudauri.

Pak ale stylem start–cíl ovládla malé finále a díky pátému místu se posunula na čtvrtou příčku v průběžném hodnocení seriálu, do kterého se zapojila později. „Pořád jsem se trápila se startem. V semifinále mi to nevyšlo tak ideálně jako minule. Hodně jsem kličkovala. Dělala jsem si to těžší chybami, které jsem dělala, bylo to kousek od postupu,“ uvedla Adamczyková v nahrávce pro média.

Chuť si spravila v jízdě o páté až osmé místo. „Tam se mi vůbec nejčistěji povedla startovní rovinka. Odjíždím s dobrým pocitem, že to byla nejlepší startovní rovinka. Jela jsem to pěkně, jsem spokojená. Samozřejmě kdyby to bylo velké finále, je to paráda, ale nemůžu se zlobit. Druhé a páté místo je úspěšný výlet,“ dodala trojnásobná vítězka celkového hodnocení Světového poháru.

Ve finále to dlouho vypadalo na vítězství Trespeuchové, ale ze zadní pozice zaútočila mistryně světa z roku 2021 Bankesová, která poprvé v této sezoně vyhrála individuální závod. Druhá dojela Trespeuchová, třetí byla Brockhoffová.

Mužům stejně jako v sobotu kraloval Kanaďan Eliot Grondin, jenž ovládl čtvrtý z pěti závodů v této sezoně. Za ním dojeli Australan Cameron Bolton a Ital Omar Visintin.

Všichni tři čeští reprezentanti Kryštof Choura, Jan Kubičík a Radek Houser vypadli ve vyřazovacím předkole, které tentokrát nahradilo standardní kvalifikaci. „Nejblíž k postupu měl Radek Houser, který ještě v druhé polovině trati vedl, ale byl atakován soupeřem zezadu, ztratil rychlost a bohužel se nedokázal vrátit na postupovou pozici,“ řekl trenér Marek Jelínek.

Světový pohár ve snowboardcrossu bude pokračovat od 1. do 3. března ve španělské Sieře Nevadě.

SP ve snowboardcrossu v Gudauri (Gruzie)
Muži
1. Grondin (Kan.)
2. Bolton (Austr.)
3. Visintin (It.)
...
35. CHOURA
45. KUBIČÍK
46. HOUSER (všichni ČR)
Průběžné pořadí SP (po 5 z 12 závodů)
1. Grondin 460
2. Hämmerle (Rak.) 272
3. Bolton 237
...
15. CHOURA 86
40. KUBIČÍK 16
45. HOUSER 12
Ženy
1. Bankesová (Brit.)
2. Trespeuchová (Fr.)
3. Brockhoffová (Austr.)
...
5. ADAMCZYKOVÁ (ČR)
Průběžné pořadí SP (po 5 z 12 závodů)
1. Trespeuchová 380
2. Moioliová (It.) 275
3. Brockhoffová 255
4. ADAMCZYKOVÁ 225

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články