Hlavní obsah

Jsem nadšená, zatleskala si Adamczyková. Na Kavkaze našla skulinku jen Francouzka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý závod, druhé stupně vítězů. Potaneční comeback vychází Evě Adamczykové parádně, když v gruzínském Gudauri dojela při Světovém poháru ve snowboardkrosu druhá. Hned za cílem si spokojeně zatleskala. „Jsem nadšená,“ hlásila z Kavkazu, kde si závodnice odbyly premiéru.

Foto: Czech SBX Team

Eva Adamczyková na stupních vítězů v gruzínském Gudauri

Článek

Po vítězství ve Svatém Mořici opět ovládla kvalifikaci, ale dramatické chvíle přišly hned ve čtvrtfinále. V proměnlivých podmínkách dojela druhá za Australankou Josie Baffovou, když většinu závodu jela za postupovými příčkami. „Byla jsem ráda, že se mi povedlo vůbec projít dál,“ neskrývala.

V semifinále už se jí skvěle povedla technická pasáž hned po startu, v závěru ji předjela Švýcarka Sophie Hedigerová, ale účast mezi elitní čtyřkou nebyla ohrožena. Ve finále se kromě Švýcarky utkala se druhou a třetí nejrychlejší z kvalifikace Francouzkou Chloe Trespeuchovou a Italkou Michelou Moioliovou.

„Start byl relativně povedený, Evka vedla a takticky zabraňovala, aby ji děvčata předjela,“ chválil trenér Marek Jelínek. „Ale bylo to těžké, protože holky se zezadu vyvážely,“ přitakávala olympijská vítězka a úřadující mistryně světa Adamczyková, která útočila na svůj jubilejní dvacátý triumf ve Světovém poháru.

Rivalky čekaly na její sebemenší zaváhání. „A já udělala chybu. Nevěděla jsem, že Francouzka je takhle za mnou, a nechala jí tam před poslední klopenou zatáčkou trochu víc místa,“ popsala moment, kdy se před ní Trespeuchová prosmýkla. „Chloe se takhle pravidelně dostávala dopředu i v předchozích jízdách,“ připomněl Jelínek.

Při těsném dojezdu už Francouzka, která vládne pořadí Světového poháru, vedení udržela. „Ale já byla nadšená, že jsem se vepředu držela takhle dlouho, a druhé místo je taky paráda,“ pochvalovala si Adamczyková a reprezentační kouč opět vyzdvihl i servis.

V neděli druhý závod

„Chvíli sněžilo, chvíli svítilo sluníčko, občas byla mlha. Museli reagovat oproti tréninku, kde máza nebyla nejlepší. Evka tak i s malinko menší váhou zvládla konkurovat nejlepším,“ popisoval Jelínek.

V neděli se v Gudauri jede druhý závod, kvalifikace se jede ve formátu rozjížděk. „Asi se zase změní podmínky, snad ještě trochu zlepším starty,“ předsevzala si třicetiletá Adamczyková.

Reklama