Hlavní obsah

Bauer nakonec v Liberci nezávodil, opět ho zradilo zdraví

LIBEREC

Běžec na lyžích Lukáš Bauer nakonec nenastoupil na start nedělního testovacího závodu na 10 kilometrů klasickou technikou na tratích mistrovství světa ve Vesci, protože se necítil zdravotně v pořádku. Stejně jako v sobotním skiatlonu vyhrál Jiří Magál a mezi ženami na poloviční trati Kamila Rajdlová.

Článek

Bauer původně dnešní start neměl v plánu, ale v týdnu si nechal pootevřená vrátka a v sobotu uvažoval o tom, že by běžel. "Ráno jsem se po probuzení necítil úplně v pohodě a nechtěl jsem riskovat komplikace v přípravě na mistrovství světa, když nešlo o Světový pohár," řekl loňský vítěz elitního seriálu.

Po ranní rozmluvě s trenérem Miroslavem Petráskem se dohodli, že závod vynechá. "Měl divně v puse, v nose, celou noc mu nebylo dobře. Dostal hned od doktora nějaké léky," řekl kouč Petrásek. "Přitom jsme v týdnu trénovali jen třikrát lehce, nevím, jestli zase někde nastydl nebo se to pořád vleče od Tour de Ski. Je to blbý," uvedl. Dnes večer přijede za Bauerem lékař Martin Koldovský. "Teď se trochu se potí a večer uvidíme," prohlásil trenér.

Závod byl jednou z posledních zkoušek před mistrovstvím světa v Liberci, které začne za měsíc. Na startu byli mimo jiné reprezentanti Indie, Brazílie a Irska, kteří na šampionát ve Vesci trénují. Tratě byly dobře připraveny i díky mrazivým uplynulým dnům.

"Nejedná se o žádnou zkoušku na šampionát, ale každá příležitost organizovat závod je důležitá," řekl tiskový mluvčí MS Zdeněk Soudný. "Závody mají jiný režim, než bude během mistrovství světa, nelze ani vyzkoušet logistiku či cokoli jiného přímo v areálu," uvedl Soudný. "Ale pro nás jako tým je vždy důležité absolvovat podobné závody. Pomáhá nám to vždy více se připravit na to hlavní," řekl.

Závody FIS v běhu na lyžích v Liberci-Vesci - Slavic Cup:
Muži - 10 km klasicky: 1. Magál 25:26,2, 2. Jakš -2,1, 3. Koukal -15,7, 4. Novák -17,4, 5. Rykr -26,5, 6. Kupilík (všichni Dukla Liberec) -34,6.
Ženy - 5 km klasicky: 1. Rajdlová (Dukla Liberec) 14:41,1, 2. Skalníková -17,5, 3. Janečková -18,6, 4. Hájková (všechny SKP Jablonex) -31,1, 5. Chrástková (Nové Město na Moravě) -33,7, 6. Nývltová (SKP Jablonex) -41,8.

Reklama

Související témata: