Hlavní obsah

Běžec Jakš po čtyřech týdnech opět lyžuje

Praha

Čtyři týdny nelyžoval Martin Jakš kvůli únavové zlomenině žebra, ale už odjel za sněhem na Tauplitz, kde chce výrazné tréninkové manko dohnat a připravit se na Tour de Ski na přelomu roku. I když ze svých cílů musí český běžec slevit, věří, že mistrovství světa v únoru ho zastihne v dobré formě.

Foto: Sport.cz

Český lyžař Martin Jakš.

Článek

Devátý muž celkového pořadí loňského prestižního etapového seriálu si z podzimní vydařené přípravy na ledovcích přivezl pochroumané dvanácté žebro a bylo jasné, že úvod Světového poháru nestihne. Začal proto jezdit na cyklistickém trenažéru.

"Bolest pak pomalu ustupovala, takže po chvíli jsem mohl postupně opět začít lehce posilovat i horní polovinu těla. Týden jsem pak ještě doma kombinoval tréninky na kole, běh a lehké posilování," napsal Jakš na svých internetových stránkách.

Šestadvacetiletý bronzový olympijský medailista ve štafetě z Vancouveru 2010 zároveň zjišťoval, kam vyrazí za sněhem. Před několika dny proto vyjel i s rodinou do Rakouska. "Pro jistotu jsem si s sebou vezl i kolo, abych mohl případně tréninky kombinovat, ale nakonec zůstalo jen u lyžování," řekl čerstvý otec.

Vrcholem sezóny je až únorové mistrovství světa ve Val di Fiemme, proto Jakš věří, že má ještě čas. "Musím být stále opatrný pří záběru rukama. S posunutým startem sezóny to tedy vypadá nadějně. Věřím, že stihnu Tour, i když plánované cíle půjdou zřejmě trochu stranou," uznal.

Reklama

Související témata: