Hlavní obsah

Biatlonovou štafetu v Hochfilzenu vyhráli Rakušané, Češi devátí

HOCHFILZEN

Rakouské kvarteto vyhrálo štafetový závod Světového poháru biatlonistů v Hochfilzenu. Na trati 4x7,5 kilometru si domácí tým dojel pro překvapivé prvenství s více než minutovým náskokem před Švédskem a Francií. Čeští reprezentanti skončili devátí.

Článek

Česká čtveřice se přitom držela dlouho v popředí, Michal Šlesingr dokonce předával po prvním úseku na vedoucí pozici. Zaváhání Romana Dostála pak dokázal napravit Zdeněk Vítek, po jehož úseku ztrácela štafeta na medailové umístění pouze 11 sekund. Šance na lepší výsledek ale zmařila především nevydařená střelba vleže Ondřeje Moravce, po které musel český finišman na dva trestné okruhy.

"Pokrok vidím v tom, že jsme dnes byli jednou nahoře a jednou dole. Před týdnem jsme byli stále jen dole," zhodnotil výsledek trenér Vlastimil Vávra, který byl spokojený především s vystoupením Šlesingra a Vítka. "Oba předvedli, jak má vypadat štafetový výkon. Jsem rád, že Zdeněk napravil zaváhání ze sprintu a zvedl si tak před vánoční pauzou sebevědomí. A Michal potvrdil, že jeho forma jde správným směrem. Jsem přesvědčen, že po Novém roce bude ještě o něco lepší," doplnil Vávra.

Velké výkyvy v neděli měly také favorizované týmy Norska, Ruska a Německa, z nichž se po řadě chyb na střelnici nevešel do elitní trojice ani jeden.

BIATLON - štafeta (4x7,5 km):
1. Rakousko (Mesotitsch, Pinter, Eberhard, Sumann) 1:21:23,1 (0 tr. okruhů), 2. Švédsko (Jonsson, Nilsson, Ferry, Bergman) -1:11,2 (1), 3. Francie (Jay, Defrasne, Beatrix, Fourcade) -1:16,3 (0), 4. Německo -1:18,3 (2), 5. Rusko -1:35,7 (1), 6. Ukrajina -1:35,7 (0), ...9. ČR (Šlesingr, Dostál, Vítek, Moravec) -2:46,3 (3).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články