Hlavní obsah

Co to Norové sakra dělají? Okázalý nájezd severských lyžařů do dějiště MS vzbudil pobouření

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mistrovství světa klasických lyžařů ve slovinské Planici ještě nezačalo a norská výprava už stihla v dějišti šampionátu způsobit rozruch. Bývalou lyžařskou hvězdu z malého alpského státu Petru Majdičovou pobouřil obří kamion s návěsem severské výpravy, který parkuje přímo v areálu MS.

Foto: Laurent Gillieron, ČTK/AP

Norský suverén Johannes Hösflot Klaebo bude patřit k hlavním favoritům MS.

Článek

Většina zúčastněných národů má už v Planici vlastní vůz, v němž probíhá mazání lyží. Norsko má speciální přivěs pro běžkaře a další pro severskou kombinaci. Kromě toho ale ze severu dorazil k bráně lyžařského areálu ještě další dvoupatrový návěs, který vzbudil největší poprask.

„Co to sakra Norsko dělá. Potřebují Norové udělat z menších lyžařských národů ještě menší?" rozčilovala se Majdičová v rozhovoru pro norskou televizi TV2 nad kamionem, který má poskytnout zázemí pro sponzory norského svazu.

„Dobře pro ně, že si mohou dovolit utratit 6000 euro za parkování pro své sponzory. Ale běžecké lyžování teď potřebuje více než kdy jindy, aby se rozdíly mezi reprezentacemi snižovaly, a to jak sportovně, tak finančně," pokračovala bronzová medailistka z Vancouveru, již demonstrativně na odiv dávaná nadřazenost Norska popudila.

Na její slova následně reagovala specialistka z norského lyžařského svazu pro spolupráci s partnery Aaselinn Krane Heimdalová.

„Tenhle návěs je pro všechny naše partnery v běžeckém lyžování a severské kombinaci. A bude sloužit jako potkávací místo pro naše partnery během mistrovství světa," vysvětlovala.

„A to budou svazoví partneři v tom kamionu mazat lyže?" ptal se provokativně reportér TV2. „Samozřejmě že tam naši partneři nebudou mazat lyže. Má to být hezké místo na setkávání," reagovala Heimdalová.

Na další dotaz s poukazem na slova Majdičové, jestli kamion nedemonstruje až příliš velkou přítomnost Norska v Planici, odpověděla: „Přizvali jsme Švédy, aby se podíleli na provozu toho návěsu, ale oni to odmítli."

Na MS ve Slovinsku, které začíná ve středu 22. února, se mimochodem chystá i devatenáct českých reprezentantů. Zejména v mužské kategorii se však očekává silná dominance Norů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články