Hlavní obsah

Curtoniová vyhrála sjezd v Mořici před Goggiaovou, jež si zlomila prsty o branku

Aktualizováno

Také třetí sjezd žen v sezoně Světového poháru skončil italským triumfem, Sofia Goggiaová se ale ve Svatém Mořici musela sklonit před Elenou Curtoniovou. Vítězka obou dosavadních závodů v Lake Louis skončila druhá se ztrátou 29 setin sekundy, navíc si při kontaktu s brankou zlomila dva prsty na ruce. Goggiaová už má má za sebou operaci v Miláně a sobotní sjezd by ráda stihla.

Foto: Marco Trovati, ČTK/AP

Zleva vítězná Italka Elena Curtoniová a Švýcarka Corinne Suterová.

Článek

Jednatřicetiletá Curtoniová si v těžkých podmínkách a na trati zkrácené kvůli mlze a sněžení dojela pro třetí triumf v kariéře a druhý ve sjezdu. V nejrychlejší disciplíně triumfovala dosud jen téměř před třemi lety v Bansku.

Goggiaová za sebou nechala s téměř půlsekundovou ztrátou olympijskou vítězku a mistryni světa Corinne Suterovou ze Švýcarska, jež v nové sezoně i ve třetím sjezdu obsadila medailovou pozici. Vybojovala ji o 11 setin před krajankou Jasmine Fluryovou a navázala na stříbro a bronz z Kanady.

Favoritka Goggiaová musela na svůj start s číslem 10 čekat více než pět minut, protože byl závod přerušen kvůli nehodě jednoho z pomocníků na trati. Při samotné jízdě se pak Italce zachytila ruka do branky a stříbrná olympijská medailistka ze ZOH v Pekingu okamžitě po dojezdu zamířila do nemocnice.

Italský tým uvedl, že si Goggiaová zlomila ukazováček a prostředníček levé ruky a odcestovala do Milána na operaci. V ruce má šrouby a zpevňující destičku. "Zda budu v sobotu závodit, se rozhodnu pár minut před startem," vzkázala po zákroku olympijská šampionka z Pchjončchangu 2018.

Italkám se tak připomněl lednový superobří slalom v Cortině, kde Curtoniová vyhrála a Goggiaová měla těžký pád. "Je to škoda, protože by bylo skvělé, kdybychom si mohly užít vyhlášení a hymnu společně. Vypadá to jako kletba, že když vyhraju, tak jí se něco stane. Ale nedělám to schválně, přísahám," řekla Curtoniová.

Poprvé v kariéře jela sjezd ve Svatém Mořici americká hvězda Mikaela Shiffrinová. Specialistka na točivé disciplíny obsadila šesté místo a pojistila si celkové vedení ve Světovém poháru.

SP ve sjezdovém lyžování ve Svatém Mořici (Švýcarsko):
Ženy - sjezd:
1. Curtoniová 1:09,40
2. Goggiaová (obě It.) -0,29
3. C. Suterová -0,73
4. Fluryová (obě Švýc.) -0,84
5. Johnsonová -0,96
6. Shiffrinová (obě USA) -1,23
Pořadí sjezdu (po 3 z 9 závodů):
1. Goggiaová 280 b.
2. C. Suterová 200
3. Curtoniová 154
4. Ortliebová (Rak.) 138
5. Štuhecová (Slovin.) 112
6. Puchnerová (Rak.) 109
Průběžné pořadí SP (po 10 z 39 závodů):
1. Shiffrinová 425
2. Holdenerová (Švýc.) 366
3. Vlhová (SR) 340
4. Goggiaová 325
5. C. Suterová 300
6. Hectorová (Švéd.) 247
...
36. Dubovská (ČR) 68

Reklama

Související témata: