Hlavní obsah

Drsňák Kilde. Při tréninku v Kitzbühelu si zlomil kůstku, na startu ale chybět nebude

Norský lyžař Aleksander Aamodt Kilde si v druhém tréninku na sjezd Světového poháru v Kitzbühelu zlomil záprstní kůstku. Na operaci nemusí a v pátek se objeví na startu.

Foto: Aleksandra Szmigiel, Reuters

Aleksander Aamodt Kilde při tréninkové jízdě v Kitzbühelu.

Článek

"Stane se, to je lyžování. Na zítřek jsem připravený. S prášky proti bolesti to půjde. Všechno je stabilní, mělo by to být v pořádku," řekl agentuře APA Kilde, který v této sezoně Světového poháru vyhrál čtyři sjezdy a dva superobří slalomy. V průběžném pořadí je druhý za Švýcarem Marcem Odermattem.

Kilde se zranil, když se rukou opřel o svah. V dnešním tréninku obsadil 17. místo se ztrátou 98 setin sekundy na nejrychlejšího Cypriena Sarrazina z Francie. V úvodním tréninku byl druhý.

V Kitzbühelu může napodobit Italku Sofii Goggiaovou, která před měsícem ve Svatém Mořici utrpěla zlomeninu dvou prstů, a přesto druhý den vyhrála sjezd.

"Přesně tak. Všechno je možné," smál se. "Navíc, tohle je Kitzbühel. Člověk musí být připravený. Vím, že formu mám a mohu jet rychle. Když nic neucítím a bude pracovat adrenalin, může se to povést," uvedl Kilde, který vyhrál slavný sjezd v rakouském středisku před rokem.

V Kitzbühelu jsou na programu dva sjezdy, druhý se pojede v sobotu.

Reklama