Hlavní obsah

Dva ruští olympijští šampioni se do sebe pustili. Bolšunov si ze sporu odnesl krvavé šrámy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oba jsou olympijskými vítězi, oba patří mezi hvězdy ruského běžeckého lyžování, ale jeden z nich má přeci jen trochu navrch. Alexandr Bolšunov, který je velkým podporovatelem prezidenta Vladimira Putina, má na svém kontě hned tři olympijská zlata, čtyři stříbra a dva bronzy, jeho kolega Sergej Usťugov bral „pouze“ zlato ze štafety v Pekingu. V lásce se však příliš nemají. Jejich spor vyvrcholil střetem během ruského poháru v Krasnogorsku, kdy druhý jmenovaný ve sprintu sejmul Bolšunova, který zůstal otřesený a z pádu si odnesl krvavé šrámy.

Alexandr Bolšunov s olympijskými medailemi na krku po boku prezidenta Vladimira Putina po návratu z OH v Pekingu.

Článek

Spory mezi dvěma ruskými lyžaři Usťugovem a Bolšunovem vyvrcholily v týdnu na Ruském poháru v Krasnogorsku v Moskevské oblasti během semifinále sprintu volným stylem. Během sjezdu v zatáčce se totiž střetli lyžemi a oba skončili na zemi. Postup se jim tak vzdálil.

Usťugov se ze střetu oklepal rychleji a závod dokončil, Bolšunov dopadl hůř. Nejen, že byl hodně otřesený, ale ze střetu si odnesl i několik krvavých šrámů v obličeji. „Všechno je v pořádku, Sergej to zřejmě nemůže nechat být," řekl Bolšunov médiím po závodě v narážce na jejich poslední kontakt.

Na konci minulého týdne se totiž během prvního sprintu oba závodníci střetli poprvé. Usťugov skončil na zemi a Bolšunov vyvázl jen s varováním, což se jeho soupeři vůbec nelíbilo. Tentokrát však potrestán nebyl nikdo.

Devítinásobný olympijský medailista po druhém střetu popsal, co se podle něj stalo. „Ve sjezdu jsem vyjel první, pak se zdálo, že mě Sergej předjede, ale moje lyže jely lépe. Začal jsem ho tedy předjíždět po levé straně a on v tu chvíli začal schválně tlačit lyžemi, a pak jsem spadl," uvedl s tím, že prý na krátko ztratil vědomí, protože se silně udeřil do hlavy.

„Nevím, co se stalo. Dnes jsem se snažil pracovat trochu tvrději, ale v rámci pravidel... Stalo se to tak rychle, že to stále nechápu. Musíme se podívat na opakovaný záběr," řekl Usťugov. Prý nechtěl nic udělat schválně.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články