Hlavní obsah

Boetius z Herthy je letošním čtvrtým fotbalistou v Německu s rakovinou varlat

Fotbalový záložník Herthy Berlín Jean-Paul Boetius má rakovinu varlat a zhoubný nádor mu lékaři musejí odstranit při operaci. Osmadvacetiletý Nizozemec je od jara už čtvrtým hráčem německé ligy, jemuž bylo toto onemocnění diagnostikováno.

Foto: ČAS - Aleš Gräf

Berlínský Olympijský stadión, kde hraje Hertha. Ilustrační foto.

Článek

Boetius přestoupil do Herthy v létě z Mohuče a za berlínský klub odehrál šest z dosavadních sedmi bundesligových zápasů. Tumor lékaři u spoluhráče českého záložníka Vladimíra Daridy odhalili při urologickém vyšetření.

"Doufáme a jsme si jistí, že bude Jean-Paul brzy zase zdravý a co nejdříve ho přivítáme mezi námi. Až do návratu se mu od nás bude dostávat veškeré myslitelné podpory. Stojíme těsně při sobě jako jedna velká rodina Herthy a přejeme mu jen to nejlepší," uvedl šéf klubu Fredi Bobic.

Diagnózu rakoviny varlat si už letos vyslechli jiný hráč Herthy Marco Richter, Timo Baumgartl z Unionu Berlín a Sébastien Haller z Dortmundu. Richter se už na trávník vrátil po operaci, Baumgartner slavil comeback po chemoterapii. Po operaci aktuálně prochází chemoterapií i Haller.

Reklama