Hlavní obsah

Ester vyhrála, jsem trochu nacionalista, vysvětluje muž, o něhož se tahaly lyžařské hvězdy

Praha

Na jaře se ocitl v situaci, kterou by mu mohli závidět lyžařští servismani po celém světě. Volil mezi dvojnásobnou olympijskou šampionkou a majitelkou křišťálového glóbu pro vítězku Světového poháru. Nakonec Miloš Machytka zvolil první variantu a zůstal v týmu Ester Ledecké, nabídku od Slovenky Petry Vlhové zdvořile odmítl. Proč? Podívejte se v následujícím videu.

V týmu Ester Ledecké mě drží její jedinečnost, vysvětluje servisman Miloš MachytkaVideo: Sport.cz

 
Článek

U české hvězdy působí Machytka dvě sezony, předtím pracoval třeba se Šárkou Strachovou či Kryštofem Krýzlem. A Ledecká si jeho příspěvek nemůže vynachválit. „Je strašně svědomitý a pracovitý. Ať už je na kopci nebo v lyžárně, dává tomu každý den maximum,“ vypráví.

„Už když ráno vstanu, je připravený a pracuje na lyžích, a to vstávám brzy. Tohle u ostatních týmů nevidím,“ pokračuje Ledecká ve chvalozpěvu a oceňuje i Machytkův nadstandardní servis: „Když jedu na kopec s jinými světovými závodníky, chystají si batoh a boty, zatímco já si sednu, už mám boty připravené a nalitý čaj.“

Klíčová je pro ni ale pochopitelně zejména jeho schopnost dokonale připravit její náčiní, což Ledecké za poslední dvě sezony pomohlo ke dvěma triumfům ve Světovém poháru na lyžích i dvěma na snowboardu. „Vždy je namaže a připraví hrany tak, že se na ně můžu spolehnout,“ kvituje.

Foto: Ivana Roháčková

Ester Ledecká během kvalifikace v rakouském Bad Gasteinu.

Jenže Machytkův věhlas se pochopitelně šířil i napříč Světovým pohárem, a tak dostal při finále SP v Lenzerheide velmi lákavou nabídku. „Samozřejmě potěší, když o vás má zájem nejlepší lyžařka světa,“ říká na adresu vládkyně minulé sezony Vlhové.

Jenže Machytka se dlouho nerozmýšlel. „Jsem trochu nacionalista,“ s úsměvem vysvětluje, proč práce pro českou obojživelnici dostala přednost.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slovenská lyžařka Petra Vlhová ve druhém kole obřího slalomu ve Špindlerově Mlýně.

Rozhodování mu navíc ulehčila nejasná situace v týmu Vlhové, která po sezoně vyústila v nečekaný odchod italského kouče Livia Magoniho. „Takže to celé vyšumělo, domluvili jsme se na pokračování spolupráce s Ester, ale stejně by u mě vyhrála,“ usmívá se Machytka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články