Hlavní obsah

Janda skončil v letní GP ve Wisle šestnáctý, vyhrál Stoch

WISLA

Jakub Janda skončil šestnáctý v pátém dílu letní Grand Prix skokanů na lyžích v polské Wisle a byl nejlepším českým skokanem dne. Borek Sedlák skončil dvě místa za ním. I tentokrát vládl na můstku domácí skokan, suverénně vyhrál Kamil Stoch.

Foto: ČTK/AP

Český skokan na lyžích Jakub Janda.

Článek

Jandovi se vydařilo především první kolo, v kterém skočil 121 metrů, a figuroval na 14. místě. Ve druhém si ale někdejší vítěz Světového poháru o dva metry pohoršil a v konečném hodnocení se podělil o šestnácté místo s rakouským skokanem Davidem Zaunerem.

Naopak Sedlákovi vyšel druhý skok lépe než první a za Jandou na osmnáctém místě zaostal o pouhých šest desetin bodu. Z českých skokanů bodoval ještě sedmadvacátý Jan Matura. Ani na druhý pokus do elitní třicítky nepostoupil Antonín Hájek.

Stoch zaútočil na triumf v prvním kole. Výkonem 131 metru vytvořil nejdelší pokus dne a 129 metry ve druhém skoku výhru potvrdil. Druhý skončil Japonec Daiki Ito, který se tak dotáhl na dnes čtvrtého Adama Malysze v čele Grand Prix.

Letní seriál pokračuje za týden v japonské Hakubě, pak se po měsíční pauze skokané představí 1. října divákům v Liberci.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články