Hlavní obsah

Kickbox a hokejová příprava. Když někoho neseřvu, tak ho zbiju, směje se lyžařka Pauláthová

Robert NeumannSport.cz

Před dvěma lety se prala se streptokokem, trpěla záněty. Při loňském pádu v Japonsku si utrhla postranní vaz v koleni, k tomu si přivodila frakturu holenní kosti, kterou vzápětí zasáhl degenerativní proces. Lékaři ji proto vzkázali: na lyžování zapomeň! Před začátkem nové sezóny však Kateřina Pauláthová hlásí: jsem fit, cítím se jako nikdy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kateřina Pauláthová.

Článek

„Klepu na zuby, držím pohromadě. Snad jsem si smůlu vybrala," věří Pauláthová, jež absolvovala několik soustředění na sněhu. Přípravu proložila kondičními bloky, tentokrát netradičními. Poprvé v životě okusila kickbox, týden jí „mučil" také hokejový trenér.

„Boxovala jsem, kopala, kouč mě naučil chvaty. Trénovali jsme pět dnů v kuse, nabušila jsem vršek," pochvaluje si Pauláthová. V čem jí zkušenost s kickboxem pomáhá? „Zapojuji jiné partie těla, je to prevence proti zranění. A vlastně také proti lidem. Když jdu na večírek, nemusím se bát. Jsem výbušný typ. Takže když někoho neseřvu, tak ho teď zbiju," žertuje 23letá lyžařka.

Kromě kickboxu zařadila do fyzické přípravy také prvky z hokeje. Pod vedením kondičního trenéra extraligového Hradce Králové Mariána Vody absolvovala několik dnů tvrdé dřiny, jakou zakoušejí v létě na suchu hokejisté. „Šlo o tréninky zaměřené na nohy, které při lyžování zapojuji nejvíc. Po týdnu jsem domů odjela zbitá, bylo to ale moc fajn," říká Pauláthová.

Naskočí v Lake Louis

Reprezentantka litovala, že se jí netýkal úvodní závod Světového poháru v Söldenu. Nedostala se do nominace. „Jsem v obrovské pohodě, bohužel jsem ji nemohla prodat už teď," smutní. Pro obří slalom bylo k dispozici pouze jedno místo. Zaplnila ho její kolegyně Martina Dubovská, která má nastřádáno více bodů.

Pauláthová plánuje naskočit do Světového poháru koncem listopadu v americkém Lake Louis. „Chci se zaměřit na sjezd. Potřebuji v něm získat body, které mi chybí, abych mohla závodit v kombinaci," uvádí s tím, že právě v této disciplíně by ráda startovala na únorovém mistrovství světa ve Svatém Mořici.

Reklama

Související témata: