Hlavní obsah

Konec už v první brance. Češka poprvé v sezoně nedokončí

Pro českou lyžařku Martinu Dubovskou skončil slalom v Záhřebu hned v úvodní brance. Poprvé v této sezoně Světového poháru závod nedokončila a nenaváže na desátá místa z posledních slalomů v Sestriere a Semmeringu. Nejlépe si v prvním kole vedla americká favoritka Mikaela Shiffrinová.

Foto: Giovanni Auletta, ČTK/AP

Martina Dubovská na ilustračním snímku ze slalomu v Semmeringu.

Článek

Dubovská dopadla v Záhřebu stejně jako před rokem, kdy rovněž nedojela do cíle prvního kola. Tentokrát mělo její účinkování velmi krátké trvání, protože hned po startu ji postihl "špicar" u první tyče. "Dnešek rychle začal a rychle skončil. Co se k tomu dá říct. Smůla, určitě z části i moje chyba, ale stane se," řekla Dubovská v nahrávce pro média.

Šanci na nápravu bude mít ve čtvrtek, kdy slalomářky v Záhřebu pojedou další závod. "Rychle zapomenout a soustředit se na zítřek. To bude cíl dnešního dne. Budu se těšit na závody, abych převedla dvě pořádné a rychlé jízdy, jako byl plán na dnešek. Plán se nemění, jenom se mění den," pousmála se třicetiletá lyžařka.

Vzhledem k vysokým teplotám a nedostatku sněhu se podnik v Záhřebu tentokrát koná na zkrácené trati. Na měkkém sněhu se zatím daří Shiffrinové, která útočí na pátý triumf za sebou a jednaosmdesátý v kariéře. Vypracovala si náskok 23 setin před Švédkou Annou Swennovou-Larssonovou, průběžně třetí Slovenka Petra Vlhová na Američanku ztrácí 55 setin sekundy.

Druhé kolo začne v 16:30.

Reklama

Související témata: