Hlavní obsah

Koudelka skončil v letech ve Vikersundu dvacátý, vyhrál Stoch

Vikersund
Aktualizováno

Skokan na lyžích Roman Koudelka obsadil 20. místo v závodu Světového poháru v letech ve Vikersundu, Viktor Polášek skončil dvaadvacátý. Vyhrál Polák Kamil Stoch před Japoncem Noriakim Kasaiem a Rakušanem Michaelem Hayböckem. Premiérovým vítězem severské Raw Air Tour se stal další Rakušan Stefan Kraft. Ten v sobotním závodu družstev překonal na nejmodernějším mamutím můstku na světě letem dlouhým 253,5 metru světový rekord, v individuálním závodě se skákalo z nižšího nájezdového okna.

Foto: Ole Martin Wold, ČTK/AP

Skokan Roman Koudelka.

Článek

Koudelka byl po prvním kole jednadvacátý, ve druhém si o jednu příčku polepšil. Naopak Poláškovi, jenž si úvodním pokusem 222 metrů vylepšil osobní rekord, se druhý skok tolik nepovedl a v celkovém pořadí klesl až za Koudelku. Zbývající Češi Jan Matura, Tomáš Vančura i Vojtěch Štursa vypadli v páteční kvalifikaci.

Dvojnásobný olympijský vítěz Stoch díky dvěma vyrovnaným skokům 238,5 a 237 metrů slaví sedmé vítězství v sezoně a v celkovém pořadí SP se před závěrečnými dvěma závody v Planici přiblížil vedoucímu Kraftovi, jenž skončil pátý, na 31 bodů. Celkově už má Stoch v seriálu na kontě 22 dílčích triumfů. Nejlepší z Čechů Koudelka je průběžně pětadvacátý.

Posledním skokem soutěže přišel o vítězství v premiérovém ročníku série Raw Air Tour a tím i o prémii 60 tisíc eur Němec Andreas Wellinger, který předvedl pouze 166 metrů a propadl se až na 18. místo. O tři příčky výš skončil Američan Kevin Bickner, který neustál dopad a musel být odnesen na nosítkách.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články