Hlavní obsah

Kriechmayr vyhrál super-G v Kvitfjellu, Zabystřan závod po pádu nedokončil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rakušan Vincent Kriechmayr vyhrál superobří slalom v Kvitfjellu a připsal si druhý triumf v sezoně Světového poháru. Švýcarský lídr seriálu i disciplíny Marco Odermatt se na zkrácené trati podělil o třetí místo s Italem Dominikem Parisem a musel odložit předčasné oslavy malého křišťálového glóbu. Za vítězem zaostali o 19 setin, druhý Jeffrey Read z Kanady byl o dvě setiny rychlejší.

Foto: Alessandro Trovati, ČTK/AP

Rakouský lyžař Vincent Kriechmayr

Článek

S číslem 52 startující Jan Zabystřan závod po pádu nedokončil. Z nepříjemně vypadajícího karambolu na terénní vlně, na níž skončila i řada dalších závodníků, ale vyvázl bez zranění. K pobavení fanoušků se zpátky na lyže zvedl akrobaticky kotoulem vzad.

Kriechmayr se díky 18. výhře v SP v kariéře přiblížil na druhém místě průběžného hodnocení super-G Odermattovi na rozdíl 81 bodů. Před finálovým závodem v Saalbachu tak udržel matematickou naději na zisk trofeje za disciplínu.

Životní závod se startovním číslem 50 předvedl Ital Pietro Zazzi, který dojel ve stejném času jako krajan Guglielmo Bosca na šestém místě. Do první desítky se Zazzi dostal při 29. startu v SP poprvé.

Reklama