Hlavní obsah

Ledecká má vlastní Barbie, na MS dostanou přednost lyže. Vyznamenání osobně nepřevezme

Aktualizováno

V roli dvojnásobné olympijské vítězky vstupuje do nové sezóny snowboardistka a lyžařka Ester Ledecká. Co chystá na letošní zimu třiadvacetiletá obojživelnice, která na hrách v Pchjongčchangu uhranula svět senzačním triumfem v lyžařském super-G i snowboardovém paralelním obřím slalomu?

Záznam: TK dvojnásobné olympijské vítězky ve sjezdovém lyžování a snowboardingu Ester Ledecké Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Horké téma posledních týdnů, nová reprezentační smlouva Ledecké s lyžařským svazem, už pomalu chladne. Podmínky jsou domluvené. "Jsem moc ráda, že se záležitosti kolem smlouvy vyřešily a že budu moci dál reprezentovat Českou republiku," poznamenala s úlevou Ledecká na úvod tiskové konference. Podpis pod smlouvu sice ještě nedala, ale podle šéfa zastupující agentury Sport Invest Davida Trávníčka je uzavření celé záležitosti již jen formalitou.

Kolizi MS si ještě ujasní

Ledecká bude i v nadcházející sezóně kombinovat lyže a snowboard - do SP v alpském lyžování naskočí poprvé při úvodních rychlostních závodech v kanadském Lake Louise na přelomu listopadu a prosince. Světový pohár ve snowboardingu startuje v polovině prosince v italské Carezze.

V letošní sezóně se bohužel pro českou závodnici částečně překrývá termín světových šampionátů a olympijská hrdinka bude muset jeden z vrcholů letošního roku oželet. Snowboardistky mají medailové závody v paralelním obřím slalomu a v obřím slalomu v programu MS v americkém Utahu 4. a 5. února 2019. Na MS v alpském lyžování ve švédském Aare se super-G jede 5. února a sjezd 8. února.

"Platí, že při kolizi termínů mistrovství světa by měl být prioritou lyžařský šampionát ve Švédsku," uvedl v tiskové zprávě, kterou novináři dostali před tiskovkou, manažer Ledecké Viktor Valta. "Fakt?" podivila se Ledecká se smíchem. "To si budeme muset ještě ujasnit," doplnila.

Vyznamenání osobně nepřevezme

Úspěšná sezóna přinesla Ledecké nové partnery. Nově bude tváří společnosti Milka, v jejímž hvězdném lyžařském týmu figurují rovněž Rakušanky Anna Veithová či Michaela Kirchgasserová, spolupracovat bude rovněž s výrobcem švýcarských hodinek Richard Mille. Povedeným dárkem pak byla vlastní panenka Barbie, která vypadá přesně jako Ledecká. "Nemohla jsem dospat, těším se domů, až si s ní pohraju," neskrývala nadšení sněhová královna.

V neděli výkony české závodnice ocení na Pražském hradě vyznamenáním prezident Zeman, Ledecká ale metál osobně nepřevezme. "Jsem moc ráda, že se zařadím po bok sportovců, kteří ocenění dostali. Osobně ho ale bohužel převzít nemohu, budu v zahraničí na soustředění," podotkla. "Doma jsme hodně řešili, jestli s ohledem na okolnosti vyznamenání neodmítnout. Beru to ale tak, že mě navrhl stát a jeho občané. Proto jej přijmu," dodala.

Reklama

Související témata: