Hlavní obsah

Ledecká na start nenastoupila, stále není fit. Její návrat je možný v neděli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve startovní listině figurovala, ale nakonec u jména Ester Ledecké při sjezdu v Cortině d´Ampezzo zůstala písmena DNS značící, že do závodu nenastoupí. Podle mluvčí jejího týmu Eriky Alchusové se stále necítí zcela fit a nenastoupí ani do sobotního sjezdu. Vyloučen není její nedělní start v super-G.

Foto: ČTK/AP

Ester Ledecká při závodě v Zauchensee.

Článek

Ledecká, která měla mít startovní číslo 3, se potýká s nemocí už od začátku prosince, a musela během sezony vynechat dva závody na snowboardu. Po středečním tréninku v italské Cortině, který absolvovala jen jako prohlídkovou jízdu, odcestovala do Innsbrucku na vyšetření plic.

Výsledky vyšetření nechtěla mluvčí týmu komentovat. „Ester se ale ještě necítila stoprocentně, proto se s týmem rozhodla, že vynechá oba sjezdy. Pokud by se v sobotu cítila lépe, naskočila by do nedělního super-G,“ řekla Alchusová pro Sport.cz.

Ledecká se vrací do lyžařského Světového poháru po roční pauze způsobené zlomeninou klíční kosti. Zatím nejlepším výsledkem bylo jedenácté místo v rakouském Zauchensee, v bulharském Pamporovu vyhrála oba závody na snowboardu.

Sjezd v Cortině musel být přerušen po těžkém pádu vedoucí ženy Světového poháru Mikaely Shiffrinové z USA.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.