Hlavní obsah

Bude Ledecká závodit? Zdravotní problémy se opět zhoršily, jela na vyšetření plic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Užívá si, že po roční pauze opět může závodit, ale není to pro Ester Ledeckou po zdravotní stránce ideální zima. Nemoc ji trápila už v závěru loňského roku, kdy musela odložit svůj návrat na snowboard, a stále není fit. Proto není jisté, jestli nastoupí do trojice závodů, které sjezdařky čekají v Cortině d’Ampezzo od pátku do neděle.

Foto: ČTK/AP

Ester Ledecká při Světovém poháru v Zauchensee.

Článek

Trojnásobná olympijská vítězka absolvovala v italském středisku ve středu první trénink, v němž ztratila 3,40 s na vítěznou Francouzku Lauru Gaucheovou.

Ledecká ho ale pojala jen jako prohlídkovou jízdu a hned po tréninku se přesouvala do 160 km vzdáleného Innsbrucku. Tam jí její sponzor Red Bull zajistil vyšetření plic, po němž se rozhodne, zda do závodů nastoupí.

Ledecká už onemocněla před závody ve Svatém Mořici začátkem prosince, následně ve Val d’Isere závodila pod antibiotiky a zrušila snowboardové závody v Davosu. Na lyžích pak v rakouském Zauchensee absolvovala trojici závodů, které vyvrcholily jedenáctou příčkou v super-G, jejím nejlepším výsledkem sezony.

Podle vyjádření jejího týmu ale stále nebyla zdravotně v pořádku, proto svou snowboardovou premiéru této zimy opět odložila z Bad Gasteinu až na uplynulý víkend do bulharského Pamporova.

Tam se potýkal s infekcí dýchacích cest její kouč Justin Reiter, Ledecká však zazářila dvěma vítězstvími. „Ale při návratu se zdravotní problémy zhoršily,“ uvedla Erika Alchusová z týmu Ledecké.

Reklama