Hlavní obsah

Ledecká při návratu dosáhla na body za 23. místo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ester Ledecká se po jednadvaceti měsících představila ve Světovém poháru v alpském lyžování. Při premiérovém super-G ve Svatém Mořici obsadila po docela opatrné jízdě bodované 23. místo se ztrátou více než tří vteřin na vítěznou 31letou Italku Goggiaovou.

Foto: Giovanni Pizzato, ČTK/AP

Ester Ledecká v superobřím slalomu ve Svatém Mořici

Článek

Na stupně vítězů se ještě dostaly Rakučanka Hütterová a Švýcarka Gutová-Behramiová, vedoucí žena pohárového seriálu Američanka Shiffrinová skončila čtvrtá, když ji od bronzové pozice dělilo pouhých šest setin sekundy.

Zatímco v minulých dnech ve Svatém Mořici při trénincích na sobotní sjezd panovalo ve švýcarském středisku slunečné počasí, v pátek před polednem bylo zataženo, lehce sněžilo a v horní části padla mlha. „Jsem z vítězství trochu překvapená, ten čas mi tak dobrý nepřipadal. Musela jsem jet na hraně, protože jsem toho moc neviděla. V rozhodujících místech jsem ale správně nabrala rychlost,“ řekla Italka po svém 23. prvenství ve Světovém poháru.

Na startu chyběla vicemistryně světa ve sjezdu Nina Ortliebová, která utrpěla krátce před startem dnešního superobřího slalomu Světového poháru ve Svatém Mořici vážné zranění a hrozí jí dlouhá pauza. Podle agentury APA je u rakouské lyžařky podezření na zlomeninu holenní a lýtkové kosti.

V trénincích na sjezd sedmadvacetiletá lyžařka zajela nejrychlejší a třetí čas a patřila k favoritkám.

Trojnásobná olympijská vítězka z Česka závodila na lyžích naposledy loni v březnu na závěr předminulé sezony při finále SP v Courchevelu. Následující ročník musela Ledecká vynechat kvůli zlomenině klíční kosti a  zvládla jen dva závody ve snowboardovém seriálu. Její listopadový návrat na lyže v Cervinii zmařilo počasí, takže 28letá reprezentantka se tak postavila na start závodu SP po 631 dnech

Ve švýcarském středisku, kde se při pátečním superobřím slalomu představila i další česká lyžařka Tereza Nová a skončila až pětačtyřicátá, čeká Ledeckou v sobotu ještě sjezd a neděli super-G.

SP ve sjezdovém lyžování ve Svatém Mořici (Švýcarsko):
Ženy - superobří slalom:
1. Goggiaová (It.) 1:16,63
2. Hütterová (Rak.) -0,95
3. Gutová-Behramiová (Švýc.) -1,02
4. Shiffrinová (USA) -1,08
5. Brignoneová (It.) -1,21
6. Venierová (Rak.) -1,58
...23. LEDECKÁ -3,44
45. NOVÁ (obě ČR) -6,71
Průběžné pořadí SP (po 8 z 43 závodů):
1. Shiffrinová 520
2. Vlhová (SR) 391
3. Gutová-Behramiová 385
4. Brignoneová 365
5. Hectorová (Švéd.) 296
6. Goggiaová 206
...38. DUBOVSKÁ 38
70. LEDECKÁ 8
83. JELÍNKOVÁ (všechny ČR) 2

Reklama