Hlavní obsah

Ledecká se rozhodla pro další překvapivý rozchod. Ve hře jsou miliony navíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Období dramatických změn v táboře trojnásobné olympijské vítězky Ester Ledecké nekončí. Po ztrátě servismana a odchodu ze zastupující agentury se odhodlala k ještě radikálnějšímu kroku. Opouští značku lyží Atomic, s nimiž vybojovala senzační zlato v super-G na olympiádě v Pchjongčchangu a přechází k „české“ firmě Kästle.

Foto: Vermont/Ondřej Pýcha

Ester Ledecká mění značku lyží.

Článek

Samotná firma, ani lyžařka zatím novou spolupráci oficiálně neoznámily. Informaci, kterou přinesl deník Blesk, ale potvrdil Sport.cz dobře informovaný zdroj s tím, že Kästle dokázal nabídnout Ledecké lepší finanční podmínky.

Česká hvězda má nyní za užívání lyží firmy z Nového Města na Moravě vyinkasovat 9 milionů korun ročně. S touto nabídkou Atomic, který má v portfoliu top hvězdy jako Michaela Shiffrinová či Sofia Goggiaová, soupeřit nechtěl. Ledeckou už také smazal ze svých stránek.

Původně rakouský výrobce Kästle zachránil před úpadkem český miliardář Tomáš Němec, podle časopisu Forbes patnáctý nejbohatší Čech. Slavnou značku koupil v přepočtu za 18,5 miliardy korun a snaží se ji dostat zpět na vrchol.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ester Ledecká pózuje se třemi olympijskými zlaty.

Na vývoji závodních sjezdových lyží Kästle se mimo jiné podílel i bývalý člen týmu Ledecké a úspěšný reprezentant Ondřej Bank. Sama Ledecká lyže testovala a byla s nimi podle zdroje Sport.cz velmi spokojená.

V květnu už se Kästle pochlubil angažováním dvojnásobné mistryně světa Ilky Štuhecové ze Slovinska, která má právě s Ledeckou vřelé vztahy. Na stejných lyžích bude jezdit také další česká reprezentantka Martina Dubovská.

Ledecká kromě značky lyží stále řeší se svým týmem také rozchod se společností Sport Invest. S tou má totiž uzavřené kontrakty, které platí, i když Ledecká oznámila konec spolupráce.

„Je to pravda, pořád se řeší rozvod Ledecké se Sport Investem," potvrdil zdroj Sport.cz s tím, že se jednání protahují a v akci jsou i právníci, kteří zkoumají uzavřené kontrakty.

Reklama

Související témata: