Hlavní obsah

Lyžař se po krvavém hororu hlásí z nemocnice: Zase budu hezký

Ozval se z nemocnice. Fanoušci si mohli oddechnout. Po hororovém pádu v nedělním super-G v Lake Louise je hvězdný švýcarský lyžař Mauro Caviezel zjevně v lepším stavu, než by se dalo předpokládat. Potlučený obličej přechází vcelku s nadhledem.

Foto: Sergei Belski, Reuters

Záchranáři transportují zraněného švýcarského sjezdaře Maura Caviezela vrtulníkem do nemocnice.

Článek

Caviezel ztratil kontrolu nad lyžemi po kontaktu s tyčí branky a upadl. Udeřil se do hlavy, obličejem drhnul po trati a jeho bezvládné tělo zastavily až ochranné sítě.

Po zhruba deseti minutách se Caviezel s krvácející odřenou tváří postavil na nohy, ale i tak byl z trati transportován vrtulníkem do nemocnice v Canmore.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Mauro Caviezel (@maurocaviezel)

Švýcarská lyžařská asociace s přesnou diagnózou nepospíchala, ale teď už se zdá, že se Caviezel uzdravuje.

Naznačil, že obličej s opuchlým, možná i zlomeným nosem není to, co by si zrovna přál. "Ale zase budu hezký," napsal na sítě čtyřiatřicetiletý medailsta z MS a častý host na stupních při Světovém poháru.

Právě sjezdovka v Lake Louise mu v minulosti seděla, mezi trio nejlepších se tam dostal hned dvakrát. Drsný pád by mohl mít vážné následky už proto, že starší z bratrské dvojice utrpěl začátkem roku 2021 poranění mozku při tréninku v Garmisch-Partenkirchenu. V sobotu absolvoval vůbec první závod SP od prosince 2020, sjezd však nedokončil, nedělní super-G pak pro něj dopadlo ještě hůře.

Reklama

Související témata: