Hlavní obsah

Lyžaři mají jasno: Krále bílé stopy musí vyhrát Neumannová

PRAHA

Jasného favorita má podle českých lyžařů letošní anketa o Krále bílé stopy. Olympijské zlato a stříbro Kateřiny Neumannové zavřelo ostatním cestu k trůnu pro nejlepšího lyžaře uplynulé sezóny. O vítězi ankety budou rozhodovat fanoušci pomocí textových zpráv z mobilních telefonů. Hlasování začne 12. dubna a vyvrcholí o měsíc později v průběhu slavnostního vyhlášení v pražském hotelu Panorama.

Článek

"Vítěz je naprosto jasný a myslím, že nemá šanci ani 'Jandys'," řekla Nikola Sudová, podle níž Neumannové nemůže konkurovat ani vítěz Turné čtyř můstků a Světového poháru ve skoku na lyžích Jakub Janda. "Ani náhodou, tentokrát je to jasný," souhlasil Janda. "Když budu na šestém místě, tak to bude dobré," dodal.

Již šestou korunku pro vítězku a třetí po sobě získá běžkyně, která se rozhoduje o své lyžařské budoucnosti, i podle kolegy Lukáše Bauera. "Je strašně těžké konkurovat dvěma olympijským medailím. Navíc je za Katkou silný příběh o tom, jak dlouho čekala na zlato, takže si myslím, že nikdo jiný nemá šanci," konstatoval Bauer.

V nominaci dvacet lyžařů

O druhé místo by mohl bojovat Janda právě se stříbrným olympijským medailistou Bauerem či vítězem Světového poháru ve skikrosu a v celém akrobatickém seriálu Tomáš Kraus. "Je strašně těžké porovnávat jednotlivé lyžařské disciplíny, ale myslím, že ve srovnání s Jandou nemám šanci. Jakub vytáhl český skok až na totální trůn," tvrdil Bauer.

V nominaci na Krále bílé stopy je celkem dvacet lyžařů. Vedle Neumannové, Jandy, Krause, Bauera a Sudové v ní figurují sjezdaři Ondřej Bank, Kryštof Krýzl, Martin Vráblík a Šárka Záhrobská, běžci Martin Jakš, Martin Koukal, Jiří Magál, Stanislav Řezáč a Eva Nývltová, skokan Jan Matura, snowboardista Michal Novotný, akrobat Aleš Valenta, sdruženáři Ladislav Rygl a Miroslav Dvořák a travní lyžař Jan Němec.

Odborná porota zvolí vítěze v jednotlivých lyžařských disciplínách, v kategorii trenér roku a tři nejlepší juniory sezóny.

Reklama