Hlavní obsah

Lyžařka Vlhová je potřetí za sebou slovenskou sportovkyní roku

Lyžařka Petra Vlhová se potřetí za sebou stala nejlepší slovenskou sportovkyní roku. Celková vítězka hodnocení Světového poháru za minulou sezonu vyhrála anketu před dvojicí medailistů z olympijských her, zlatou brokovou střelkyní Zuzanou Rehák-Štefečekovou a stříbrným vodním slalomářem Jakubem Grigarem.

Foto: Robert F. Bukaty, ČTK/AP

Lyžařka Petra Vlhová se potřetí za sebou stala nejlepší slovenskou sportovkyní roku.

Článek

Devětadvacetiletá Vlhová v tomto kalendářním roce vyhrála v SP čtyři slalomy a jeden obří slalom. Hlavně si ale v březnu zajistila jako první slovenský sportovec velký křišťálový glóbus za prvenství v SP ve sjezdovém lyžování. Třetím triumfem v anketě se vyrovnala cyklistovi Peteru Saganovi, který tentokrát obsadil osmé místo. Častěji byli ocenění jen kanoista na divoké vodě Michal Martikán (4) a plavkyně Martina Moravcová (6).

Nejlepším slovenským kolektivem se stal čtyřkajak, který ve složení Samuel Baláž, Denis Myšák, Erik Vlček, Adam Botek vybojoval v Tokiu bronz na pětisetmetrové trati.

Slovenská výprava na OH získala vedle zlata Rehák-Štefečekové v trapu, stříbra Grigara na kajaku a bronzu čtyřkajaku ještě další stříbrnou medaili zásluhou golfisty jihoafrického původu Roryho Sabbatiniho. V anketě obsadil čtvrté místo.

Koronavirová situace neumožnila konání tradičního slavnostního galavečera. Slovenský olympijský a sportovní výbor vyhlásil pořadí v přítomnosti některých oceněných v bratislavském Domě sportu.

Reklama

Související témata: