Hlavní obsah

Lyžařská superhvězda se nakazila koronavirem

Lienz
Aktualizováno

Špatná zpráva v závěru roku pro všechny fanoušky lyžování! Vedoucí žena Světového poháru ve sjezdovém lyžování Mikaela Shiffrinová na twitteru oznámila, že se nakazila koronavirem. Hvězdná Američanka tak bude muset vynechat minimálně poslední dva závody kalendářního roku, které se jedou tento týden v rakouském Lienzu.

Foto: Giovanni Maria Pizzato, ČTK/AP

Lyžařská hvězda Mikaela Shiffrinová musí kvůli koronaviru vynechat závody SP

Článek

"Daří se mi dobře, ale bohužel jsem měla pozitivní test na covid-19. Dodržuju pravidla, jsem v izolaci a vynechám Lienz," napsala dvojnásobná olympijská vítězka a šestinásobná mistryně světa.

Šestadvacetiletá Shiffrinová vyhrála v této sezoně tři závody a na kontě má už 72 pohárových triumfů. Na další chtěla zaútočil tento týden v Lienzu, kde se pojede v úterý obří slalom a ve středu slalom speciál. Není zatím jasné, kolik závodů celkem bude muset Američanka vynechat, neboť po Novém roce pokračuje Světový pohár od 4. ledna v rychlém sledu slalomy v Záhřebu, Mariboru a Flachau.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Mikaela Shiffrin ⛷💨 (@mikaelashiffrin)

Vedle Shiffrinové v pondělí oznámila pozitivní test na koronavirus také Polka Maryna Gasienicová-Danielová, jež obsadila minulý týden šesté místo v obou obřích slalomech v Courchevelu. Už ve Francii kvůli covidu-19 nestartovaly úřadující mistryně světa v technických disciplínách Katharina Liensbergerová z Rakouska a Švýcarka Lara Gutová-Behramiová či Alice Robinsonová z Nového Zélandu.

Foto: Robert F. Bukaty, ČTK/AP

Američanka Mikaela Shiffrinová slaví triumf ve slalomu v Killingtonu.

Trojnásobná celková vítězka SP Shiffrinová vede průběžné pořadí o 115 bodů před hvězdou rychlostních disciplín Sofií Goggiaovou z Itálie. O dalších 200 bodů zpět je držitelka velkého glóbu z minulé sezony Petra Vlhová ze Slovenska.

Reklama

Související témata: