Hlavní obsah

Lyžařský unikát! Mexičan závodí na mistrovství světa i po šedesátce

Praha

Většině soupeřů by mohl být dědečkem, ale láska k lyžování Hubertuse von Hohenloheho neopouští. A tak se i v 62 letech postavil na start mistrovství světa v italské Cortině d’Ampezzo, stejně jako na předchozích šampionátech i zimních olympiádách od Schladmingu 1982 a Sarajeva 1984.

Foto: Profimedia.cz

Mexický reprezentant Hubertus von Hohenlohe na snímku z MS 2017 ze Sv. Mořice.

Článek

V kvalifikaci obřího slalomu na přímý postup do pátečního závodu pro nejlepší pětadvacítku neaspiroval, se startovním číslem 110 na 75. místě na Kanaďana Jamese Crawforda ztratil 43 sekund, ale porazil rivaly z Maroka, Tchaj-wanu i svého o čtyři roky mladšího vrstevníka z Haiti.

„Věděl jsem, že šance na postup bude malá. Trať nebyla těžká, což pro mě bylo dobře, ale zároveň problém, protože tolik soupeřů nevypadlo,“ usmíval se. „Jen škoda, že udělali dole takovou ledovku, to nebylo nutné, však to není Světový pohár, ale kvalifikace pro malé země. Ale horní část byla krásná,“ hodnotil ji.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Hubertus Von Hohenlohe (@hubertushohenlohe)

Přesto by měl být na startu i hlavního závodu, podle pravidel se kvalifikují zástupci zemí, které žádného jiného zástupce na startu nemají.

Von Hohenlohe si v Mexiku založil lyžařský svaz, sám pro něj navrhuje závodní kombinézy, ale žije v Rakousku a ve Španělsku a živí se jako fotograf a zpěvák, má i svoji televizní show.

Na zimní olympiádě v Lillehammeru poznal sestřenici italského esa Alberta Tomby Simonu a vloni se s ní po 25 letech oženil.

Reklama