Hlavní obsah

Mám radost! Ledecká už zase šplhá vzhůru, na startu tentokrát nemrzla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ester Ledecká se opět stává hrozbou pro sjezdařskou elitu. Při super-G v rakouském Zauchensee už pomalu slavila návrat do nejlepší desítky, než se před ni vklínila ještě Američanka Lauren Macugaová. I tak je 11. místo jejím nejlepším výsledkem od března 2022 a důvodem ke spokojenosti.

Foto: ČTK/AP

Ester Ledecká si jede pro nejlepší výsledek sezony.

Článek

„Mám radost,“ zvesela hlásila. Však na vítěznou Švýcarku Laru Gutovou-Behramiovou ztratila jen 63 setin s vysokým startovním číslem 29, ještě na druhém mezičase byla dokonce rychlejší. „Spousta věcí se povedla, ještě je tam dost věcí, na kterých je třeba zapracovat, ale byla to fajn jízda,“ hodnotila trojnásobná olympijská vítězka.

Po sobotním sjezdu, kde byla 24., nadšená nebyla, mluvila o tom, jak potřebuje získat zase zpět sebedůvěru po roční absenci na sjezdovkách způsobené zlomeninou klíční kosti. V neděli k tomu udělala zásadní krok.

„Bylo znát, že už jsme tady čtvrtý den a začínám si zvykat na kopec. Musím být trpělivá, protože ty těžké svěťákové kopce se dají natrénovat jen v závodech, i když se to v trénincích snažíme simulovat,“ popisovala svěřenkyně trenérů Franze Gampera a Tomáše Banka.

„Každým závodem se mi daří posunout, věřím, že se budeme do elitní desítky prokousávat,“ přeje si Ledecká, jejímž nejlepším výsledkem sezony dosud bylo 16. místo z prosincového Val d´Isere.

A ještě jeden důvod povedené nedělní jízdy na sjezdovce Kärberloch našla. „Bylo fajn, že přede mnou nikdo nespadl na rozdíl od předchozích závodů, co jsem tu odjela. Tak bylo příjemné, že jsem před jízdou nemusela mrznout,“ usmívala se 28letá Ledecká.

Foto: ČTK/AP

Ester Ledecká při sobotním sjezdu.

V pátečním super-G její start odložil karambol Němky Emmy Aicherové, v sobotním sjezdu Norky Kaisy Lieové.

Rychlostní disciplíny mají ve Světovém poháru dvoutýdenní pauzu do závodů v Cortině d’Ampezzo, Ledecká by se podle plánu teď měla přesunout na snowboard a absolvovat úterní závod v Bad Gasteinu.

Reklama