Hlavní obsah

Na Turné čtyř můstků pojedou Koudelka, Polášek a Sakala

Stejně jako loni začnou čeští skokani na lyžích na Turné čtyř můstků ve třech. V nominaci reprezentace na jubilejní 70. ročník prestižního seriálu jsou Roman Koudelka, Viktor Polášek a Filip Sakala, který se objeví ve Světovém poháru poprvé v sezoně.

Foto: Úsek skoku na lyžích SLČR

Skokan na lyžích Filip Sakala na archivním snímku.

Článek

"Jedeme s maximálním možným počtem. Aktuálně máme ve Světovém poháru vyjetou kvótu tří účastnických míst," řekl ČTK Jan Baier, místopředseda skokanského úseku.

Minulý ročník Turné se českým skokanům nevydařil a poprvé po 17 letech nikdo z reprezentantů nebodoval. Všechny závody absolvovali Polášek a Čestmír Kožíšek, zatímco Koudelka kvůli problémům s kolenem skončil po kvalifikaci druhého dílu v Garmisch-Partenkirchenu.

Ani letos se skokanům ve Světovém poháru nedaří a dosud se marně snažili o umístění v bodované třicítce. Nepovedlo se to Poláškovi, Kožíškovi, Františku Holíkovi ani Koudelkovi, který se po operaci kolena vrátil do SP až o uplynulém víkendu v Engelbergu. "Jdu krok po kroku. Návrat do svěťáku je pro mě odměnou za dřinu," uvedl Koudelka, dvakrát pátý na Turné v letech 2012 a 2019.

Pětadvacetiletý Sakala se v individuálním závodu seriálu SP představí poprvé od února loňského roku, kdy startoval v letech v Bad Mitterndorfu. Syn mistra světa v letech Jaroslava Sakaly v této sezoně skákal v Kontinentálním poháru a čtyřikrát bodoval umístěními ve třetí desítce.

Češi, které vedou Slovinec Vasja Bajc a bývalý reprezentant Jan Matura, se na turné po Engelbergu připravovali v Planici. Na první závod Turné odjedou v pondělí 27. prosince.

Turné čtyř můstků začne kvalifikací 28. prosince a večerním závodem o den později v Oberstdorfu, druhý německý závod se uskuteční tradičně na Nový rok v Garmish-Partenkirchenu. Rakouská část se bude konat 3. a 4. ledna v Innsbrucku a pod světly 5. a 6. ledna v Bischofshofenu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články